Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Jesuïtes/CR) A partir del mes de juny María del Carmen de la Fuente i Xavier Loza seran els directors de la Fundació Migra Studium i de la Fundació La Vinya, respectivament. Així ho han aprovat els patronats d'aquestes fundacions, que formen part del Sector Social de la Companyia de Jesús. Amb aquests nomenaments, l'orde torna a confiar en el laïcat per als càrrecs de responsabilitat de les seves institucions. Si no hi ha novetats, quan de la Fuente i Loza s'incorporin com a directors, les set entitats que configuren aquest sector –La Salut Alta de Badalona, Cristianisme i Justícia, Migra Studium, La Vinya de Bellvitge, Sant Ignasi-Arrels de Lleida, Arrels Barcelona i el Centre Sant Jaume de Badalona- passarien a estar liderades per laics.

María del Carmen de la Fuente (Barcelona, 1975) és llicenciada en Sociologia per la Universitat de Barcelona (UB) i Màster en Direcció i Gestió d'entitats no lucratives (ESADE). Durant els últims 10 anys ha estat la directora de la Fundació La Vinya i també és coordinadora de la Comissió de Formació del Sector Social de la Companyia de Jesús a Espanya. Des de principis de curs, coordina el sector social dels jesuïtes a Catalunya. Prendrà ara el relleu del jesuïta Luís Muñoz a la direcció de Migra Studium, institució ubicada a Barcelona que treballa en l'àmbit de les migracions a través de diferents projectes, com l'acollida lingüística per a persones immigrants, la formació laboral, el reforç escolar per a infància en risc d'exclusió, el diàleg entre religions o el grup de visites al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Barcelona, entre altres. Migra Studium forma part de la xarxa d'institucions del Servei Jesuïta a Migrants (SJM-E).

Per la seva banda, la direcció de la Fundació La Vinya serà ocupada per Xavier Loza (Barcelona, 1984), que ja estava treballant en aquest centre des de l'any 2010 com a responsable de les activitats d'infància i membre de l'equip directiu. Loza és llicenciat en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Màster en Direcció i Gestió d'entitats no lucratives (ESADE). Als barris de Bellvitge i El Gornal de la ciutat de L'Hospitalet del Llobregat, la Vinya treballa per atendre a persones en risc social. Una de les seves activitats principals és l'atenció a la infància a través del reforç escolar i les activitats d'educació en el lleure, com l'esplai o les colònies d'estiu. El centre compta amb un programa d'atenció i acompanyament a persones grans, així com tallers d'alfabetizació i formatius. D'altra banda, també disposa d'un equip de voluntaris i voluntàries que atenen a persones del barri privades de llibertat, a través de visites periòdiques a centres penitenciaris. La Fundació La Vinya també porta a terme un programa de distribució d'aliments, amb el que atén a unes 450 famílies.

[Fotografia: Companyia de Jesús]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.