Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(CR) Aquest divendres en una roda de premsa el bisbat de Girona ha presentat seu posicionament sobre la publicació al BOE del nou currículum de religió catòlica. Pere Micaló, delegat episcopal d’Ensenyament, ha explicat un document de 14 punts que entre altres aspectes remarca:

-Sobre el tema del “fer resar a les aules” que ha sortit als mitjans de comunicació: No es pot deduir que per fer memoritzar i recollir unes oracions, això sigui resar. Si algun docent de religió fa resar a les aules en els centres públics, no fa el que ha de fer.

-Sobre el tema de “l’adoctrinament”. No s’adoctrina des d’un text curricular. Es podria adoctrinar a partir de la feina que es fa a les aules. Si algun docent de religió aprofita el currículum de religió per a adoctrinar als seus alumnes, no fa el que ha de fer.

-Pensem que, per a contextualitzar el currículum, hi manquen continguts de coneixement d’altres religions, tot i que a 4t d’ESO hi ha un tema dedicat. Aquests continguts són necessaris i importants de cara a la convivència i que tots els alumnes se’ls hi haurien d’impartir. Els nostres docents de religió estan preparats per donar-los amb garantia de respecte i profunditat de coneixements.

El text complert el podeu llegir aquí. D'altra banda, el bisbat d'Urgell també ha publicat aquest divendres unes reflexions sobre la polèmica que, com en el cas de Girona, dóna tot el suport a la tasca que realitzen els professors de religió.

Un 41% de l’alumnat de la diòcesi de Girona cursa l’assignatura de religió

D'altra banda també s'ha presentat les dades del curs 2014-2015 que indiquen una estabilització en el nombre d’alumnes de religió catòlica tant a les escoles públiques i les escoles cristianes de la diòcesi de Girona. Del 10 al 17 de març es fa la preinscripció en els centres públics per al curs vinent, moment en el que els pares han d'indicar si volen escollir l'assignatura de religió.

En l’àmbit geogràfic de la diòcesi de Girona més de 30.500 alumnes cursen religió en els ensenyaments d’educació primària i ESO. Això suposa un 41% de l’alumnat de l’àmbit del Bisbat de Girona. Aquest percentatge és similar al d’anys anteriors. La mitjana espanyola se situa en el 63%.

Entre els centres públics i els vinculats a l’escola cristiana, pel que fa a l’etapa d’educació primària, el 44,30% de l’alumnat assisteix a classe de religió. En números absoluts, són 20.570 alumnes. Si ens centrem en l’etapa d’ESO, aquestes dades se situen en 9.935 alumnes que cursen religió catòlica (35,5% de l’alumnat).

Les dades completes es troben disponibles aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.