Pasar al contenido principal

Marta Candia

La Fundació Mans a les mans es va constituir l’abril del 2004 impulsada per Josep Hortet, rector de les parròquies de la Mare de Déu del Port i de Sant Bartomeu, del barri de La Marina (Zona Franca). Davant de la preocupació per la manca d’entitats eductives adreçades a infants i joves, va motivar i engrescar a un grup d’amics i amigues perquè comencessin a treballar pel nostre barri. Des de la Fundació es van observar les dificultats del voluntariat i de les associacions del barri per donar continuïtat a la tasca educativa (alguns projectes educatius i de lleure havien funcionat durant uns anys però, després per manca de suport i de voluntariat, van desaparèixer). Per això Mans a les mans es va proposar aconseguir més persones (voluntàries i remunerades) que es dediquessin a accions educatives, i enfortir i donar suport a les entitats que ja existien, com a eina per a prevenir futures situacions d’exclusió i marginalitat que sovint afecten els adolescents i joves del barri.

Així doncs, la tasca principal de la Fundació Mans a les mans és l’acompanyament i el suport d’aquest voluntariat i de les entitats i projectes de caire educatiu per a infants, adolescents i joves.

Han estat 10 anys de crear, somiar, repensar, construir, dissenyar i actualment ens trobem amb una entitat que sustenta i dóna suport a diferents projectes educatius i de lleure, acollint aproximadament uns 230 infants i joves en el Centre Obert i Reforç Escolar i Educatiu El Submarí, en el projecte per a joves Vols un cop de mà?, en la inserció laboral amb joves pels matins, en els grups d’adolescents i joves a les parròquies, en l’esplai Spai-T...

Estem molt contents i agraïts per la bona feina que s’ha pogut fer durant aquests anys, per les ajudes rebudes d’entitats i persones que han confiat en la Fundació i pel reconeixement que tenim al barri entre els diferents agents socials (escoles, instituts, serveis socials, tècniques del districte...). Volem destacar també l’augment de persones voluntàries que s’han ofert en els diferents projectes. Gràcies a tot això, s’ha pogut fer un treball de continuïtat i un procés de millorament, com també participar activament en la xarxa d’entitats adreçades a l’educació de la infància i adolescència en els barris de la Marina.

Aquest 2014, coincidint amb l’aniversari de l’entitat, hem tingut un gran regal: el bisbat ens ha cedit la planta baixa del Carrer Foc 100 i gràcies a la dotació de diners per part de l’Ajuntament de Barcelona, Càritas, la Fundació Pere Tarrés i el premi de la Targeta Solidària de Catalunya Caixa, hem pogut reformar el local per tal d’adaptar-lo a la normativa existent de centres oberts.

Grupos

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.