Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Bisbat de Terrassa) Aquest diumenge, el bisbe de Terrassa , Josep Àngel Saiz Meneses va ordenar sis diaques a la catedral del bisbat. Va estar acompanyat per l’auxiliar Salvador Cristau, el bisbe emèrit de Solsona, Jaume Traserra, i 90 clergues, entre preveres i diaques, i amb el temple pel amb fidels vinguts de moltes parròquies de la diòcesi.

Els nous ordenats són Agustí Villalba, destinat a les parròquies del Sant Esperit i Sant Valentí de Terrassa, Walter Cifuentes, destinat a Sant Pere de Rubí, Arturo Fabregat, destinat a Sant Cebrià de Valldoreix, Guillem López i Hernan Urdaneta, destinats a Sant Esteve de Granollers, i Andrés Ramírez destinat a la Mare de Déu del Roser de Cerdanyola i a la Santa Creu de Bellaterra.

En la seva homilia, el bisbe de Terrassa va glossar el sentit litúrgic del dia, subratllant la importància d’exercitar l’esperança. Va recordar que “el panorama que es descriu no està lluny del que podem trobar en la nostra societat actual. L’anonimat en el dia a dia de les grans ciutats, la construcció de la societat basada en la ciència, en la tècnica, en la qual es prescindeix de Déu i sembla que tot depèn de l’home; les guerres i conflictes que es produeixen a petita i gran escala; l’economia, que posa en el centre el benefici en lloc de l’ésser humà. (...) Però el veritable “senyor” del món no és l’home, sinó Déu. El temps d’Advent ens recorda això cada any, i ens ajuda a revifar l’esperança, la confiança que neix de la seguretat de la persona que se sent estimada per Déu.”

En referència als nous diaques, els va convidar a viure l’actitud de servei: “com recorda el papa Francesc molt sovint, no ens preparem en el seminari per ser uns buròcrates de despatx sinó pastors a imatge de Jesús, el Bon Pastor; per fer-lo present enmig del seu ramat, per pasturar les seves ovelles. És quelcom massa gran per nosaltres massa petits. Però no és una obra nostra sinó de l’Esperit Sant i que demana la nostra col·laboració. Ens cal oferir-nos amb humilitat, com l’argila en mans del terrisser, per tal que Déu ens treballi amb aigua i foc, amb la Paraula i l’Esperit”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.