Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(CR) El papa ha aplegat aquest dimarts representants de diverses confessions a Roma, a la seu la Pontifícia Acadèmia de les Ciències, per signar una Declaració dels líders religiosos contra l'esclavitud. Amb la signatura d'aquest acord, els líders religiosos de tot el món exigeixen que es posin les mesures per l’eliminació de les modernes formes d'esclavitud i el tràfic de persones.

A més del papa Francesc, han signat la declaració pels anglicans l'arquebisbe de Canterbury Justin Welby; un representant hindú i dos budistes, entre els quals el gran sacerdot de Malaysia; pel judaisme el rabí cap David Rosen i el rabí Abraham Skorka, amic del papa Bergoglio; pels ortodoxos, en representació del patriarca ecumènic Bartomeu, el metropolita Emmanuel de França; pels musulmans, un representant del gran imam Mohamed Ahmed El-Tayeb, i els grans Ayatollah Mohammad Taqi al-Modarresi i Sheikh Basheer Hussain al Najafi, a més de l'argentí Sheikh Omar Abboud, també ell amic de papa.

En un breu discurs, Francesc ha afirmat que l'esclavitud és un crim que avui perdura en les “víctimes a la prostitució, el tràfic de persones, el treball forçat, el treball esclau, la mutilació, la venda d'òrgans, el mal ús de la droga, el treball de nens” i que “s'oculta darrera portes tancades, en domicilis particulars, als carrers, en automòbils, en fàbriques, en camps, en vaixells pesquers i en molts altres llocs”.

Per això, pel papa era necessària aquesta “crida a l'acció a totes les persones de fe i als seus líders, als governs i a les empreses, a tots els homes i dones de bona voluntat”. Pel papa “sostinguts pels ideals de les nostres confessions de fe i els nostres valors humans compartits, tots podem i hem d'aixecar l'estendard dels valors espirituals, l'esforç mancomunat, la visió alliberadora per eradicar l'esclavitud del nostre planeta”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.