Pasar al contenido principal

La paraula clau de les lectures dels Mags crec que és ADORACIÓ. “Us adoraran, Senyor, tots els pobles”, diu l’antífona del Salm 71, d’aquest dimecres.

Aquesta paraula, que ve del llatí: AD-ORATIO, està composada per la preposició AD que significa “vers”, cap a tal lloc: camí vers Déu, per exemple; i després per la coneguda paraula ORACIÓ. És a dir, adoració significa "fem camí vers la pregària (oració)". Això ja ens diu alguna cosa, però podríem deixar la gramàtica i anar als Reis Mags, que ens diran quelcom de més que la gramàtica.

Els Mags es posen en camí -en realitat ja fan oració- però volen postrar-se davant del NEN. Què vol dir postrar-se tot fent-li homenatge? El Papa Francesc deia ja fa dies que davant de Jesucrist no és bo dir-li que serem d'Ell només un temps: per exemple, 10 anys. No, no és bo això.

"Postrar-se en homenatge", "adorar", com fan els Mags vol dir: Quina alegria haver trobat l'estrella. quina alegria haver-te trobat a tu per sempre.

Ara, veiem què significa que els Mags es prosternin i adorin el Nen que manifesta la seva Mare: volem ser teus per sempre. quina alegria que ningú no ens prendrà. Et veiem, et sentim. creiem que ets el fill de Déu i el fill de Maria. Tenim tota la vida per a conèixer-te i estimar-te.

Per això et diem que no tenim aquí a la terra cap altra plenitud. Tu ets la plenitud i et dones a nosaltres: gràcies. L'agraïment va inclòs en l'adoració. La PLENITUD està del teu cantó. Però del nostre cantó hi ha l'adoració. No podia ser d'altra manera. Som teus però Tu ets nostre. Gràcies: "El teu amor val més que la vida" (Salm 62).

He barrejat amb L’ADORACIÓ, l'AGRAÏMENT i la JOIA, L'ALEGRIA. És bo que vagin juntes. Aneu endavant, Mags, sense por. Postreu-vos i traieu les arquetes on hi ha el símbol de tot el que li voleu donar a Jesús: Ja que Ell s'ha donat a nosaltres, nosaltres ens donem a Ell. I aquest trobament agraït i alegre ÉS L'ADORACIÓ.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.