Pasar al contenido principal

(Amidaments Estimatius. Eloi Aran) Avui és St. Joan Berchmans sj i ha aparegut ja el nou dibuix del santoral de la Companyia de Jesús que estic il·lustrant per la pàgina vocacional "serjesuita". Amb aquest ja en porto tres, el de presentació, el del Pignatelli i el Berchmans. D'aquests dos darrers m'agrada recordar dues coses.

De Pignatelli encara recordo la còmica situació d'aquelles relíquies que es guardaven en un racó d'un armari i de com un jesuïta del Centro Pignatelli es va haver d'enfilar a una cadira per ensenyar-ho a un grup de devots novicis. Per sort avui en dia ja estan exposades a l'Església del mateix centre, a Saragossa. En aquell debat sobre on col·locar les relíquies del sant, un dels membres del noviciat es queixava dient: "¡Ya verías si fueran los calzoncillos de Ellacuría como los tendrían en una vitrina!"... jejeje.... sants records!

De Joan Berchmans em quedo amb la frase que no apareix a la pàgina web (i és una llàstima perquè és real com la vida mateixa... potser no és massa engrescadora per plantejar la vocació?), aquella de "Vida comunitaria, màxima penitència". Per això he posat un marc amb una representació d'un grup de gent en la vinyeta. Altres elements del dibuix: el rellotge per marcar el lliurament en el quotidià, les regles i la creu (representació tradicional del sant), els lliris damunt la taula (indicant puresa de la seva vida i indicant una mort prematura, com el cas de St Estanislau Kotska i Lluís Gonzaga, que juntament amb Berchmans són els models presentats a la joventut pels sj's) i la Mare de Déu perquè Berchmans va fer vot de defensar sempre el dogma de la Inmaculada Concepció.

Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.