Pasar al contenido principal

Dijous i divendres, amb l’inici de les classes, podrem dir que s’inicia de debò el curs escolar 2013-2014. És el moment de deixar a la porta de l’aula totes les dificultats, àdhuc el possible desencís, i assumir la plena responsabilitat personal i professional que exigeixen els nostres alumnes.

No es tracta que l’alumnat sigui aliè a la realitat que tota la societat està vivint, sinó de no pervertir mai l’objectiu central de l’escola i del professorat: que l’alumnat aprengui, que l’alumnat creixi tot aprenent i que l’alumnat maduri en totes les seves dimensions.

Com sovint hem dit, l’educació no pot deixar de ser mai un missatge d’esperança i els educadors hem de poder encarnar aquest missatge.

D'altra banda, la commemoració -cada 11 de setembre- de la Diada Nacional de Catalunya té darrerament una significació política especial pel fet d’haver esdevingut, a ulls d’amplis sectors de la societat, un moment de transició nacional.

Les opcions polítiques al respecte són diverses i l’Escola Cristiana de Catalunya com a col·lectiu també és plural.

Des d’aquesta consciència de pluralitat, quan la FECC veu necessari pronunciar-se sobre els esdeveniments que poden tenir una especial incidència en l’activitat de les escoles no va més enllà de defensar, d’acord amb el pensament i la doctrina social de l’Església, els drets essencials de les persones i els pobles i els interessos que, com a escoles arrelades a Catalunya, compartim amb els sectors majoritaris de la societat.

Aquest és el capteniment històricament mantingut per aquesta institució i que segueix guiant la nostra actuació pública.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.