Pasar al contenido principal

La pedagoga, directora del col·legi Montserrat de Barcelona i pionera en l’aplicació de la Teoria de les Intel·ligències Múltiples, Montserrat del Pozo, ha estat nomenada superiora general de les Missioneres Filles de la Sagrada Família de Natzaret. Del Pozo assumeix així el lideratge d’una congregació el repte principal de la qual continua sent l’educació d’infants i joves.

En una entrevista a Catalunya Cristiana, Montserrat del Pozo assenyala com a principal objectiu de la seva nova tasca “seguir el carisma que ens va deixar Sant Josep Manyanet: “educar infants i joves que formin famílies cristianes per tal que cada llar sigui un Natzaret”.

Del Pozo defineix la missió educadora com a “evangelitzadora”. “Conèixer cada alumne, valorar-lo i estimar-lo, treballar perquè aconsegueixi ser el protagonista del seu aprenentatge; fer que els professors siguin autèntics guies que caminen al seu costat; transformar el currículum d’acord amb les necessitats de cada alumne i procurar que tota l’arquitectura mateixa del centre també hi ajudi; afavorir la competència global en cada alumne perquè sigui conscient que d’ell depèn la millora de la societat en què viu; procurar que cada alumne desvetlli el seu potencial emprenedor, tal vegada són alguns dels valors afegits que avui oferim”.

Del Pozo conclou que “el que fa que una societat millori, que un país creixi, no és l’economia, tot i que ho sembli, és sempre l’educació, perquè al món tot depèn sempre de les persones i aquestes són subjectes d’educació”.

La nostra felicitació a Montserrat del Pozo pel reconeixement que suposa aquesta elecció i l’encoratjament de tota l’Escola Cristiana de Catalunya davant del nou repte que assumeix.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.