Pasar al contenido principal
Por Fundació Escola Cristiana de Catalunya . Jue, 02/05/2013 - 11:43

La disminució de recursos públics ha comportat la desaparició de totes les fórmules d’ajut diferenciat per a aquells centres que escolaritzen alumnat en situació socioeconòmica especialment desafavorida. Es van deixar de convocar les subvencions per a activitats complementàries, substituïdes per un efímer finançament addicional que, enguany, ja no ha estat convocat, i el present curs escolar és el darrer que els centres que havien signat un contracte programa amb el Departament rebran algun ajut addicional al propi del concert educatiu.

Certament, en aquests darrers cursos també ha canviat el tractament de la sisena hora en els centres públics, dels quals ha desaparegut majoritàriament, i els centres amb contracte programa han quedat congelats, ja que, amb posterioritat al 2007, no hi ha hagut noves convocatòries. Per tant, si bé és comprensible que se cerquin noves fórmules, no ho és que desapareguin tots els mecanismes d’ajut diferenciat per a aquells centres que, objectivament, tenen més dificultats ateses les característiques de l’alumnat que escolaritza i de llurs famílies.

Si el concert educatiu tingués una dotació suficient, es podria pensar que no cal cap mesura diferenciadora; però, atesa la insuficiència manifesta i reconeguda dels concerts, les escoles que no reben un suport addicional de les famílies estan abocades a la fallida econòmica.

Aquesta afirmació no és fruit de cap previsió o anàlisi de futur, sinó la descripció d’allò que està passant ja a molts centres educatius. No es pot abandonar a la seva sort les escoles que precisament no poden rebre ajuts de les famílies. Per aquest motiu, el patronat de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya va acordar que s’insti el Departament a trobar fórmules per facilitar aquest finançament addicional, fins i tot en el cas que no puguin créixer o disminueixin els recursos globalment destinats als centres concertats en el seu conjunt.

L’equitat no és donar igual a tothom, i en aquest context d’emergència potser cal prendre mesures excepcionals. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imagen
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.