Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Casal Loiola) Us convidem a un concert que sintetitza un apassionant moment de la història d’Europa i de Llatinoamèrica als segles XVII i XVIII: les Reduccions dels jesuïtes. Un model de societat caracteritzat aleshores per un inusual respecte a la persona.

L’any 1996 es va crear l’Escola de Música de San Ignacio de Moxos, a l’Amazònia boliviana, per recuperar la música pròpia d’aquests sistemes socials que semblava talment perduda de manera irreparable. Síntesi de la música barroca centroeuropea i de les cultures indígenes, l’anomenat barroc missional va perviure miraculosament durant dos segles i mig.

Aquesta música, ara recuperada, és un magnífic cant a la natura. En paraules de Ricardo Massun, “s’escolta la naturalesa, la terra”.

La Loma Santa és un lloc mític, el paradís terrenal dels indígenes de Moxos. Terra sagrada que Déu els havia reservat. La llibertat.

Al llarg dels últims anys la vintena de components del cor i orquestra han fascinat milers de persones arreu de Llatinoamèrica i d’Europa. Ells son el testimoni musical d’aquesta història viva que els oferim avui.

Gratuït (Esponsoritza l'Associació d’Antics Alumnes de Sant Ignasi )
Al final es pot comprar CD i/o fer un donatiu
Concert - espectacle "familiar"