Pasar al contenido principal

En aquest segon article sobre el recentment desaparegut Raimon Panikkar, l'editor i professor Ignasi Moreta es lamenta que no haguessin fructificat algunes gestions per reconèixer públicament la tasca intel·lectual del filòsof català. "Mai no se li concedí la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya, la màxima distinció que atorga el govern: va rebre, això sí, la devaluada Creu de Sant Jordi, compartida amb 600 catalans vius", es queixa a l'Avui.

I acaba així: "Qui això escriu va fer gestions perquè s'atorgués a Panikkar el reconeixement que mereixia. En va. Alguns amics, coneixedors dels meus esforços, em deien que el millor homenatge a Panikkar era l'edició de la seva obra completa. És possible. L'Opera omnia Raimon Panikkar es publica de moment en italià i en català, i apareixerà també en anglès i francès. Panikkar va tenir molt d'interès que, després de l'edició italiana, la catalana fos la immediata. Era el seu particular homenatge a Catalunya. Sens dubte, molt més sòlid i fecund que el que aquesta pogués fer-li a ell".

Il·lustració: Montesol

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/304845.html

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.