Pasar al contenido principal

Avui publiquem una recent crítica de la periodista Judith Vives al seu bloc personal (Espai Isidor) referent al darrer film de Margarethe Von Trotta, Visión. La pel·lúcula, que s'ha estrenat a Espanya divendres passat (es pot veure en 2 cines de Barcelona), recrea la vida de Hildegard von Bingen, una activa dona (religiosa, compositora, escriptora...) del segle XI que ha esdevingut santa i que ha estat reivindicada tant per Joan Pau II com per Benet XVI.

Imagen eliminada.Vives en parla, tant d'ella com del film. Diu que "Hildegard va saber aprofitar les seves visions místiques per guanyar-se el respecte d’un sector poderós de l’església i així va poder fundar el seu propi monestir, on va practicar una religiositat oberta i vital, que fugia de l’ascetisme i la flagel·lació i apostava per l’alegria de viure, que no negava els avenços científics, que era compatible amb la pràctica de la medicina holística i el naturisme i que promovia valors ecologistes". I que la seva vida monàstica "no va ser un impediment perquè, per exemple, malgrat el vot de castedat, escrivís un tractat sobre sexualitat femenina. O que composés un drama líric que, quan l’interpretaven les monges del seu monestir, canviaven els hàbits per vestits de seda, joies i garlandes en el cabell, tal i com es veu al film".

http://espaiisidor.blogspot.com/2010/08/la-monja-emprenedora.html

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.