Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El bloc de Pneuma.cat, pàgina editada per Jordi Puig sobre la gestió del fenomen religiós, ofereix dos articles (primer i segon) relatius al fet religiós en període vacacional. La diversa demanda religiosa i idiomàtica o els usos dels recintes quan es buiden o s’omplen són alguns dels temes que s’hi tracten.

Diu: “D’entrada, les parròquies de les ciutats, sobretot a l’agost, es buiden. Molts arxiprestats, a més, es reparteixen les misses, perquè els capellans puguin tenir també uns dies de repòs. Per contra, a les poblacions de la costa les parròquies fan el seu agost, fins i tot el juliol. Unes parròquies que han d’atendre una diversitat lingüística i cultural impròpia dels petits municipis, però que la realitat del turisme fa aflorar. Misses en diverses llengües i fins i tot celebracions ecumèniques no són estranyes en aquests mesos del calendari”.

L’escrit no oblida que aquest any, a mig agost, s’inicia el Ramadà. I comenta una anècdota divertida en plena platja de la Costa Brava, en el segon dels articles, per suggerir més atenció al fenomen de la diversitat religiosa als nostres dies.