Pasar al contenido principal

L’agència del Servei d’Informació Catòlica, organisme que depèn de la Conferència Episcopal Espanyola, recollia fa uns dies la llista de les 10 millors pel·lícules en un article [aquí] de Peio Sánchez, director del departament de Cinema de l’Arquebisbat de Barcelona. A banda de deu títols estrenats l’any passats a Espanya, l’autor proposa cinc films més de cinema familiar i cinc més de caràcter bàsicament documental que es poden adquirir per DVD.

Gran Torino (Clint Eastwood), Amazing Grace (Michael Apted), Katyn (Andrzej Wajda), Slumdog Millionaire (Danny Boyle), The Visitor (Thomas McCarthy), La caja de Pandora (Yesim Ustaoglu), Despedidas (Yojiro Takita), El curioso caso de Benjamin Burtton (David Fincher), El erizo (Mona Achache) i Frozen River (Courtney Hunt) són les deu pel·lícules seleccionades per Peio Sánchez en aquest rànquing.

L’autor acostuma a fer aquesta selecció en acabar l’any com a “un material vàlid per la recuperació educativa i pastoral a través del DVD”. Alhora, Sánchez creu que cal “elegir bé el que veiem per ser millors persones”, de manera que la llista proposada “invita a aprofundir en els grans interrogants, proposa una mirada oberta al misteri de Déu i provoca a ser bones persones”.

Peio Sánchez és Doctor en Teologia Dogmàtica i està llicenciat en Ciències de l'Educació. És professor de Teologia Sistemàtica. Dirigeix també la Setmana de Cinema Espiritual i ha publicat La muerte y Dios en el cine contemporáneo. Ell mateix publica al darrer butlletí del web Universitaties.net un altre article molt recomanable: Cada vez más curas en las series de televisión [aquí].

www.agenciasic.es/2010/01/06/las-10-mejores-peliculas-de-cine-espiritua…

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.