Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El rotatiu francès Le Figaro explica, en un reportatge, que els centres catòlics de França han començat a reprendre la dimensió religiosa que diu havien perdut en els últims temps.

Actualment, el 17% dels escolars francesos van a escoles catòliques. Però un gran percentatge dels casos estan apuntats en aquests centres per motius que no són religiosos. I el mateix passa amb els professors que hi treballen, que lluny d’estar implicats amb la religió, ho fan per raons pràctiques. Aquestes escoles estan, en gran part, finançades per fons públics i reben alumnes de qualsevol confessió religiosa.

Aquest motius, segons l’article de Le Figaro, han fet que mica en mica l’ensenyament catòlic a França hagi perdut essència. El secretari general de l’ensenyament catòlic, Éric de Labarre, assegura que “l’equilibri entre l’obertura a tothom i el caràcter propi dels centres no sempre és fàcil de mantenir”.

Per posar-hi remei, els nuclis més implicats han obert un centenar de centres extraescolars on s’ensenyen els valors catòlics per reforçar la seva identitat. Davant d’aquest fet, explica el reportatge, les escoles catòliques han decidit reprendre la seva identitat i els seus valors. 

Aquesta és el contingut de l’article publicat a Le Figaro (30.09.2009) que trobareu aquí.