Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

 

Els dies 8, 9 i 10 de desembre se celebrarà a la ciutat de Terrassa el III Congrés Protestant de Catalunya sota el lema “Units per la Missió- Escoltant-nos els uns als altres”.
El Congrés presentarà cinc ponències sobre temes de candent actualitat tant per part de l’Església com per part de la nostra societat.
Un cop presentades en Plenari les Ponències, els congressistes s’organitzaran en petits grups, que anomenem Tallers d’Escolta, per debatre i votar les diferents propostes presentades.
El Congrés també ha organitzat una sessió plenària a la què s’ha convidat els partits polítics a presentar les seves propostes per a la Comunitat Protestant.
L’èmfasi del primer dia serà la gent jove i la infància amb tot un seguit de tallers simultanis on s’aprofundirà en aquesta temàtica.
El matí del primer dia acabarà amb una presentació de 21 ministeris que actualment estan al servei de l’Església.
Tres són els actes especials:
La inauguració oficial amb la presència de representats de l’administració, de la societat civil i de les altres confessions religioses.
En el decurs de la cloenda del Congrés, on es presentaran les conclusions, es retrà un homenatge als 20 anys en antena del programa “Néixer de nou” que s’emet cada darrer diumenge pel Canal 33. En aquest acte participarà la Coral Unida Evangèlica, especialment creada per aquesta ocasió.
L’acte públic al Teatre Principal de Terrassa on es vol fer un homenatge a l’Alcalde de Terrassa, Pere Navarro, i a tots els alcaldes i alcaldesses que defensen la Llibertat Religiosa en aquest país. En aquest acte participarà la Coral Gospel de Nova York.
El Congrés també s’ha pensat perquè els nens es puguin sentir part del mateix, motiu pel qual s’ha preparat un programa especial.
Els congressistes podran gaudir, entre d’altres activitats, d’una Mostra d’Entitats.
Les ponències del Congrés són les següents:
Plenària Interna 1     Lideratge de futur
Ponent Principal: Maria Dolors Taengua
         Plenària Interna 2     Inclusió social
Ponent Principal: Guillem Correa
         Plenària Interna 3     La Missió de l’Església
Ponent Principal: Pau Simarro
         Plenària Interna 4     Impacte cultural
Ponent Principal: Noemí Cortés
         Plenària Interna 5     Rellevància social
Ponent Principal: David Garrofé
Els Congressos Protestants de Catalunya se celebren cada 10 anys.