Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(CR) "Intentaré ser breu, tot i que en els agraïments m'ha sortit una llista llarguíssima d'entitats, col·laboradors i ordes religiosos", va explicar Jordi Llisterri, director del portal CatalunyaReligió.cat en l'inici de l'acte de celebració dels 5 anys. Llarga llista que evidencia un dels distintius del portal al llarg d'aquest temps: el treball en xarxa, en col·laboració amb múltiples institucions de carismes diversos però que busquen un fi comú: visibilitzar l'Església conciliar.

Una festa de celebració que es va realitzar aquest dilluns al vespre a la renovada església de Santa Madrona; una remodelació estètica i pastoral de la "catedral del Poble Sec", com popularment es coneix en el barri el temple, que "pretén ser un lloc de diàleg, de comunitat i d'utilitat per tot el barri", explicava Joan Cabot, de l'equip de capellans de Poble Sec.

El nou espai, encara en última fase d'obres, va acollir la celebració dels 5 anys de CatalunyaReligió.cat. La festa ha comptat amb representació de totes les institucions que donen suport al portal, dels col·laboradors i voluntaris, i també amb lectors fidels que formen part de la Xarxa d'amics de CatalunyaReligió.cat juntament amb professionals del sector de la informació, tant de mitjans eclesials com generalistes.

A més d'aquest resum en vídeo de les intervencions, també podeu veure les fotos de l'acte, i el vídeo que s'hi va projectar.

En els parlaments, el comissionat d'Afers Religiosos de l'Ajuntament de Barcelona, Ignasi García Clavel, va parlar de CatalunyaReligió.cat com una "eina útil i imprescindible que visibilitza la convivència religiosa"; una eina que va néixer amb una voluntat clara de "fer visible una Església conciliar", va recordar el copresident del Consell Editorial del portal, Josep M. Carbonell, i fent-ho possible a través de la "unió d'esforços".

La visibilització del fet religiós té un clar accent en el catolicisme que també es correspon al gran nombre d'ordes religiosos que donen suport a la tasca de CatalunyaReligió.cat. El president de la Unió de Religiosos de Catalunya i provincial dels claretians de Catalunya, Màxim Muñoz, va valorar la bona sintonia des dels inicis i com s'ha convertit cinc anys després en un "mitjà de referència del fet religiós, cristià, que no només mostra un periodisme de qualitat sinó també un cristianisme actiu i dinàmic."

El director d'Afers Religiosos, Enric Vendrell, va agraïr especialment el nom triat pel portal, CatalunyaReligió.cat, que possibilita donar cabuda a altres confessions religioses.

El conseller d'Economia i Empresa de la Generalitat, Felip Puig, també es va fer present a l'acte i va recordar en la seva salutació el que deia l'historiador Albert Manent, que CatalunyaReligió.cat era el projecte estratègic més important de l'Església catalana dels darrers cinquanta anys."

El brindis pel portal de la mà de Carles Duarte, copresident del Consell Editorial, i la foto de grup, va donar pas a un refriger que es va allargar amb més d'una hora de conversa entre col·laboradors i amics de CatalunyaReligió.cat.

Aquí podeu veure també la crònica del blog de Guillem Carbonel i la notícia al web de l'arquebisbat de Barcelona.

Podeu escoltar les intervencions íntegres de l'acte a continuació:

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.