Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

Saber más

Arxius adjunts

(Laura Mor CR) El Principat d'Andorra acollirà uns tres-cents catequistes d'arreu de Catalunya des de divendres i fins diumenge. Són les setenes jornades de formació que organitza el Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears (SIC) i que enguany se centren en la tasca d'ajudar al creixement de la fe.

"El catequista té la dificultat de com fer arribar un missatge de manera que penetri en la persona". Segons Enric Termes, delegat episcopal de catequesi de Barcelona i membre del SIC, aquest és un dels principals neguits del col·lectiu que es trobarà aquest cap de setmana al bisbat d'Urgell. Però també valora la necessitat que tenen de “sentir-se acompanyats en la seva tasca eclesial". "De vegades es falla en la proximitat del dia a dia de la comunitat parroquial que té una acció catequètica", puntualitza.

Termes considera que la responsabilitat de fer aquest camí al seu costat és de “tota la comunitat cristiana”. També dels capellans. En aquest sentit, ha explicat que la trobada aplegarà els delegats de tots els bisbats i que això és “un signe d'aquesta voluntat d'acompanyament”.

L'Evangelii Gaudium, de fons

El tema de les jornades sorgeix de l'Evangelii Gaudium i, en concret, dels punts en què parla de la catequesi com aprofundiment de la Bona Nova de Jesús. Serà el tema de la ponència de dissabte de Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona i President del SIC.

També s'hi impartiran sis tallers de descoberta, amb el lema de l'acompanyament del creixement cristià, que aniran a càrrec de Carles Cahuana, Imma Farré, José Antonio Goñi, Anna Ludevid, Andreu Muñoz, Carme Sorribes, Enric Termes i Fito Tugues.

La jornada serà inaugurada divendres a la tarda, amb la presència de l'arquebisbe d'Urgell i Copríncep Episcopal d'Andorra, Joan-Enric Vives i també la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer. També hi assistiran el director del SIC, mossèn Joan Amich i el vicari de Pastoral d'Urgell, mossèn Antoni Elvira.

El programa de les jornades inclou la celebració d'un concert dels Petits Cantors del Principat d'Andorra i la celebració de l'Eucaristia a la Basílica de Meritxell.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.