Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Obra Social 'La Caixa') Amb les vacances d’estiu acostumen a disminuir les ajudes i donacions d’aliments, una situació que alerta les organitzacions que atenen els més vulnerables. Per això, l’Obra Social ”la Caixa” posa en marxa la Campanya Solidària de Recollida d’Aliments a favor dels centres de la Creu Roja, a través de la qual treballadors i clients de ”la Caixa” poden fer donacions d’aliments que es destinaran a les persones que més ho necessiten.

Els subministraments principals que es necessiten són productes bàsics d’alt valor nutritiu, com ara arròs, pasta, llegums secs, oli i conserves, sense oblidar els que reforcen un bon esmorzar o berenar per als més petits: cereals, galetes, farinetes i sucs de fruita.

Els voluntaris de ”la Caixa”, els seus treballadors i els clients de l’entitat són els tres pilars que mobilitzen la campanya. Fins al dia 6 de juliol, l’Obra Social ”la Caixa” posa a disposició de clients i treballadors un portal en línia per fer donacions econòmiques, a més dels seus caixers automàtics i els canals electrònics: Línia Oberta, CaixaMòbil i canvi de Punts Estrella. També es pot enviar un SMS amb la paraula «FAM» al 28029. En paral·lel, i del 16 al 20 de juny, els treballadors de l’entitat podran aportar les seves ajudes alimentàries als 300 punts de recollida. Al final del període de recollida, més de 1.000 voluntaris de ”la Caixa” de les 40 associacions de tot Espanya seran els encarregats de seleccionar i traslladar les caixes d’aliments fins als seus punts de destinació.

Per a aquesta campanya d’estiu, per primera vegada l’Obra Social ”la Caixa” ha convidat empreses que produeixen i transformen aliments bàsics d’alt valor nutritiu a unir-se a aquesta mobilització solidària aportant-hi aliments excedentaris i no excedentaris, que també distribuirà la Creu Roja.

El 2013, la Creu Roja va atendre més de 5.400.000 persones, de les quals set de cada deu estaven en situació de desocupació. D’aquest grup, el 18,4 % presentaven un risc global de vulnerabilitat molt alt o extrem. A més, el 25,7 % de les persones ateses no tenien cap ingrés, i el 21,3 % ingressaven menys de 500 euros mensuals.
”la Caixa” aposta pel voluntariat

Fa vuit anys, l’Obra Social ”la Caixa” va apostar pels voluntaris, amb treballadors de l’entitat en actiu i jubilats que participen, en el seu temps d’oci, en activitats de voluntariat. El Programa de Voluntariat reuneix prop de 3.000 voluntaris que formen part de diferents associacions arreu del territori.

Els objectius del Programa de Voluntariat de l’Obra Social ”la Caixa” són, en primer lloc, fomentar els valors del voluntariat entre els més de 35.000 treballadors del grup facilitant al personal treballador i jubilat i als seus familiars la participació en accions de voluntariat en benefici de la societat, a través de les diferents associacions de voluntaris de ”la Caixa” presents al territori espanyol; i en segon lloc, contribuir a la millora dels sistemes de gestió del voluntariat de les entitats socials sense ànim de lucre que treballen amb voluntaris. Entre les accions que lideren els voluntaris de ”la Caixa”, destaca la recollida d’aliments, per cinquè any consecutiu, en la qual s’impliquen els més de 35.000 treballadors del grup, així com els seus clients.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.