Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Fundació Verge Blanca) Per tercer any consecutiu, la Fundació Verge Blanca engega la iniciativa de realitzar uns casals d’estiu per a infants i joves de la ciutat de Lleida en situació de risc d’exclusió social. Sota el títol “Vacances per créixer”, es pretén que aquest sigui un lloc on tots aquests infants puguin gaudir d’un espai de lleure de qualitat acompanyats de monitores i monitors amb àmplia experiència que els guiaran en el seu creixement personal.

El projecte va néixer amb l’objectiu de reduir les desigualtats presents en la nostra societat –sobretot entre els més petits– i facilitar els recursos a les famílies per accedir a aquest espai. Sense anar més lluny, l’any 2012 es van beneficiar 83 infants i l’estiu de 2013, 152 nens i nenes.

El projecte també intenta involucrar a un gran ventall de persones relacionades amb el món del lleure. Així, des del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans que forma part de la Fundació Verge Blanca, es va iniciar fa uns mesos la campanya “Un petit gest per un gran somriure” adreçada als esplais del Bisbat de Lleida amb l’objectiu de donar a conèixer el projecte als infants, joves i famílies que formen part dels nostres centres i iniciar d’aquesta manera una captació de recursos que permeti fer accessible a tothom aquest Casal.

Seguint en aquesta idea, us fem arribar la manera de sumar-se en el projecte per fer-lo cada dia més gran i aconseguir: obrir les portes del Casal a més infants de la ciutat de Lleida; respondre a les necessitats educatives de lleure dels sectors socials més afectats per la crisi econòmica; fer que el lleure sigui un dret i no un factor d’exclusió; gaudir d’un àpat saludable i equilibrat al dia; millorar les capacitats personals i relacionals dels infants i joves a partir de la participació en activitats de lleure educatiu; i contribuir en un futur amb igualtat per a tothom.

Per poder finançar aquest projecte educatiu enguany fan una crida de micromecenatge, i com a forma de col·laboració, també demanen voluntaris que hi vulguin aportar el seu temps, formació i experiència per al seu desenvolupament.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.