Pasar al contenido principal
Catalunya Religió Jue, 24/04/2014 - 09:00

(OHSJD) El proper diumenge, 27 d'abril, Esplugues de Llobregat acollirà l'inici de la Challenge solidària, un conjunt de cinc curses de caràcter popular a benefici de la Fundació Benito Menni de les Germanes Hospitalàries i de l'Obra Social Sant Joan de Déu.

L’objectiu de la iniciativa és promoure la solidaritat al conjunt de la societat. Així, a través de la quota d’inscripció dels participants, cada cursa dóna suport a un projecte relacionat amb la salut mental, la infància hospitalitzada, la recerca biomèdica o la discapacitat.

Des d'aquest proper diumenge a Esplugues de Llobregat i, fins al mes d’octubre, es duran a terme un total de cinc curses de caràcter popular a diferents localitats del Baix Llobregat, l’àrea geogràfica a la qual estan ubicades les cúries provincials de les dues ordes religioses organitzadores.

Rescat de les curses en perill d’extinció

“A banda del foment de la solidaritat a través de l’esport, aquest acte ludicoesportiu pretén potenciar les curses petites, de poble, que cada vegada compten amb menys participació a causa de l’auge de les curses massives organitzades per grans empreses”, explica Esther Peirotén, infermera de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell i una de les promotores de la iniciativa.

Malgrat que el caràcter de les curses és, principalment, participatiu, per la qual cosa es podran realitzar caminant o corrent, a fi de no perdre el caràcter competitiu s’ha creat una lliga de punts amb premis i regals. La cerimònia de lliurament de trofeus i obsequis se celebrarà després de la darrera cursa, a Sant Boi de Llobregat.

L’organització de la Challenge compta amb el suport dels Ajuntaments de les poblacions de Sant Boi de Llobregat, Martorell, Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern.

La cooperació internacional, la principal beneficiaria

La Fundació Benito Menni és una ONG, promoguda per les Germanes Hospitalàries, que vol garantir el dret a la salut mental en països desfavorits. El seu principal propòsit és potenciar el desenvolupament a través de la millora i la prevenció en l’àmbit de la salut mental de les persones ateses i el seu entorn, centrats en la humanització.
 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imagen
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.