Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(CR) “També s’ha parlat de la situació política a Catalunya”. És una de les coses que explica el bisbe Joan Piris en una entrevista publicada pel bisbat de Lleida. El bisbe vol mantenir la reserva dels continguts de les converses durant la visita “ad limina” però explica que del tema polític “n’’hem parlat obertament, no només amb el Sant Pare, sinó també amb els responsables de secretaria d’estat”.

Piris també creu que no es correcte la versions que ha llegit en els mitjans que diuen “que el papa havia manifestat la gran preocupació” per situació catalana. “Preocupació jo crec que no és la paraula. Jo només diria que el papa està interessat per aquest tema”. El bisbe sobretot remarca que en aquesta visita sobre “hem opinat i hem estat escoltats. Hi hem escoltat també el que pensen ells”. També considera normal que es parli d’aquestes temes ja que “com a cristians no podem fugir de les realitats humanes. Tot el contrari. Hem d’encarnar l’Evangeli en la vida, en la política, en l’economia i en qualsevol problemàtica social”.

Afirma també que els canvis al Vaticà “s’aniran notant a poc a poc” però que en aquesta ocasió ja ha vist que en les reunions amb la cúria que ja era diferent: “M’he trobat un clima obert, de voler ajudar: que podem fer? estem aquí per a servir-vos?... He trobat això molt agradable".

En el vídeo, el bisbe Piris fa una valoració altament positiva de la visita “ad limina”: “Torno més esperançat”. Remarca sobretot el tarannà del papa Francesc, “un home que se't posa al teu costat, com si haguessis estat tota la vida amb ell. Un home que et dóna confiança i esperança”.

En la salutació en iniciar la reunió conjunta dels bisbes catalans amb el papa, Piris va aprofitar per comentar-li la marxa del projecte dels Habitatges Socials del Seminari, què li havia presentat el passat setembre. “Bendito sea Dios!, bendito sea Dios!. Por ahí, hay que caminar”, li va contestar Francesc quan va saber que ja havien començat les obres.

Entrevista al bisbe Joan Piris després de la Visita Ad limina. from MCS.Bisbat de Lleida on Vimeo.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.