Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Jesuïtes) El web de recursos de pregària en català elaborat pels Jesuïtes de Catalunya www.pregaria.cat acaba de publicar el llibre "Tornar a Déu", una guia de recursos de pregària pel temps de Quaresma i fins a Setmana Santa. Es tracta del segon llibre d'aquestes característiques que es publica, després del que correspon al temps d'Advent.

El llibre recull un breu comentari de l'Evangeli de cada dia i una proposta de recés que es pot fer individualment o en grup. Els continguts són una selecció dels comentaris publicats al web Espai Sagrat en la seva edició en català www.espaisagrat.org, una iniciativa dels jesuïtes irlandesos que compta amb versions en diverses llengües. L'edició en català es va iniciar l'any 2002 i és gestionada pels Jesuïtes de Catalunya. Espai Sagrat és un projecte inclòs en el portal de pregària www.pregaria.cat, un lloc web de recursos de pregària en català al servei de persones, grups, parròquies o moviments que busquin aprofundir en la seva vida de fe. S'hi ofereixen materials molt diversos perquè cadascú hi pugui trobar allò que més l'ajudi.

Comença la Quaresma

D'altra banda, en començar la Quaresma, el portal Pregària.cat, a més de la publicació d'aquest llibre, ofereix diversos continguts especials sobre aquest temps. Es tracta de materials i enllaços a iniciatives com el Recés d'Espai Sagrat, una aturada per poder anar més a fons en la vida, que en aquesta ocasió, té com a punt de partida la carta que Sant Pau va escriure abans de sortir cap a Roma, dirigida als cristians que vivien a la ciutat, i en la que parla d'ells com els "cridats a ser sants". El podeu decarregar en pdf o, si ho preferiu, seguir-lo online a www.espaisagrat.org

També el llibret de Quaresma elaborat per Santi Thió, jesuïta i membre de l'Associació Àkan de Girona, per ajudar a aproximar-se a les lectures de l'evangeli des de la perspectiva dels qui més pateixen.

Una altra proposta són les postals de Quaresma, un petit gest per recordar als altres que és Quaresma i donar-los a conèixer la web. I la iniciativa "40 dias con los 40 últimos", que convida a viure aquest temps units als últims, aquells que la societat rebutja. A més, es poden trobar diverses activitats a l'agenda, de formació, recessos, trobades, conferències, celebracions... organitzades arreu de Catalunya durant aquest temps, i la possibilitat de rebre el butlletí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.