Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) Des de la seva posada en marxa, el novembre de 2008, el canal YouTube de l'Escolania de Montserrat compta amb un milió de visites. Persones de quasi tots els països del món han visualitzat els vídeos oficials de l'Escolania. Destaquen visitants de llocs tan diversos com l'Iran, les Illes Fiji, Groenlàndia, Sudàfrica, Nova Zelanda, l'Índia, Corea del Sud, l'Aràbia Saudita, Alaska, Nigèria, Moçambic, Indonèsia o Líbia. Actualment, el canal té prop de 1.700 subscriptors, que reben periòdicament les novetats de l'Escolania i les gravacions musicals més recents.

L'objectiu d'aquest canal oficial ha estat, des de l'inici, donar a conèixer els cants de l'Escolania i comunicar un missatge de pau a tothom que hi entra. A partir d'un primer vídeo en anglès, que explica què és l'Escolania, se succeeixen gravacions musicals pròpies, a més del material musical d'aquest conjunt de veus blanques. Cal dir que, segons fonts de YouTube, l'Escolania ha estat un dels cors pioners a tenir un canal d'aquestes característiques. A partir de la presència a la xarxa, l'Escolania rep molts comentaris que els visitants envien al canal. D'aquesta manera, i gràcies al canal de YouTube, usuaris de tot el món poden descobrir, visualitzar i compartir el missatge de pau que ofereix l'Escolania de Montserrat.

Dissabte 1 de març: Jornada de Portes Obertes

El coneixement de l'Escolania arreu del món es produeix, principalment, a través de la xarxa. Moltes de les propostes de concerts i gires internacionals que reben tenen el seu origen, en conseqüència, en la visualització dels vídeos de peces musicals que es troben al canal YouTube. També tenen el seu primer contacte els futurs aspirants, que dissabte 1 de març tindran l'oportunitat de conèixer el centre, acompanyats de les seves famílies.

Aquesta diada festiva està pensada especialment per a nois que estiguin cursant actualment de 1r a 3r d'Educació Primària, i les seves famílies. Des de la direcció del centre es recomana, per això, que el primer contacte amb l'Escolania es produeixi abans del 3er. de Primària, ja que, com més aviat ho facin, se'ls pot oferir un seguiment i una orientació musical molt més acurats, que en el futur poden ser clau per aconseguir uns resultats òptims a l'hora d'entrar a formar part del cor de nois de Montserrat.

La desena edició de la Jornada de Portes Obertes a l'Escolania començarà el dissabte 1 de març, a les 10h, amb una xocolatada al poliesportiu de l'Escolania. A continuació, els propis escolans són els encarregats d'oferir una visita guiada per les instal·lacions a cadascuna de les famílies interessades. Durant el matí també es farà una reunió informativa als pares i, paral·lelament, una activitat musical per als més petits que realitzaran els escolans. Per acabar, l'Escolania cantarà un motet polifònic, la Salve Regina i el Virolai a la Basílica de Santa Maria. La inscripció a la jornada, que està oberta a tots els nens de 6 a 8 anys, s'ha de fer prèviament a través del web www.escolania.cat o trucant al telèfon 93 877 77 67.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.