Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

Saber más

Arxius adjunts
Documento

(Fundació Escola Cristiana de Catalunya) “Sorprès i greument preocupat”. Així s’ha mostrat el col·lectiu de l’Escola Cristiana de Catalunya després de les cinc noves interlocutòries –quatre de les quals afecten a centres cristians– que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha emès contra el model d’immersió lingüística.

Davant aquesta situació, i d’acord amb la titularitat de les quatre escoles afectades, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) –que representa les escoles 401 cristianes de Catalunya– ha resolt de participar en l’elaboració del recurs que el Departament d’Ensenyament presentarà properament. Des de la FECC també s’emprendran accions jurídiques per tal que els “eventuals requeriments judicials es facin a la titularitat dels centres i no pas als seus directors”, ha declarat el Secretari General Adjunt de la FECC, Carles Armengol.

Armengol ha assenyalat que les noves interlocutòries presenten dues novetats que les fan “especialment greus”. D’una banda, “un tribunal de justícia s’atribueix funcions pedagògiques i d’organització curricular, fins al punt de fixar el percentatge d’hores en castellà que s’han d’impartir a les aules on hi hagi un sol alumne que sol·liciti l’escolarització en aquesta llengua”. De l’altra, que el jutge, en lloc de dirigir-se a la Generalitat, s’adreça a les cinc escoles afectades, a les quals insta a adoptar les mesures necessàries per a l’”efectiva execució” de la resolució en un termini màxim d’un mes. “Per tant, el Tribunal menysté el caràcter privat de quatre dels cinc centres i les atribucions de la titularitat, que no és pas la Generalitat de Catalunya”, ha afirmat Armengol.

El Secretari General Adjunt de la FECC també ha declarat que el TSJC “contravé la normativa educativa catalana i el caràcter pròpi dels centres formalment acceptat per les famílies que hi escolaritzen els fills”, i ha lamentat que el Tribunal, a petició d’una única família, “sense haver escoltat les altres, vulgui canviar les característiques de l’ensenyament que reben els fills de les altres 24 famílies en cadascuna de les escoles”.

L’Escola Cristiana de Catalunya ha expressat la intenció de seguir defensant el model d’escola catalana que avala una amplíssima majoria de representants del poble de Catalunya i que, a més, “ha demostrat ser la millor eina per a la cohesió social i per a l’aprenentatge de les dues llengües cooficials a Catalunya”.

“Considerem les mesures indicades pel Tribunal molt poc respectuoses amb l’ordenament educatiu, la llibertat d’ensenyament, la professionalitat de mestres, professors i directius escolars i el model edcuatiu triat majoritàriament per les famílies”, ha conclòs Armengol.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.