Pasar al contenido principal
Els pressupostos de l’Estat pel 2012 encara estan oberts i per aquesta raó ara és el moment de plantejar la qüestió: els protestants tornem a demanar que a la declaració de la renda hi hagi una casella per als Serveis Socials Protestants.
Alguns de nosaltres ja hem perdut la noció del temps al tractar de recordar des de quan plantegem, un i un altre cop, aquesta reivindicació social.
A diferència d’altres Confessions, la Comunitat Protestat no planteja la casella ni per al sosteniment del culte ni per al sosteniment dels pastors i de les pastores. El que es planteja és la casella, repeteixo i insisteixo, per als Serveis Socials Protestants.
Un argument clàssic per no atorgar-nos la casella és perquè no hi ha prou diners i, segurament podran afegir, menys ara en moments de crisi.
Aquest argument l’hem escoltat des que tinc memòria i sempre és la resposta que s’ha ha donat als protestants: “Ara no toca”. Però amb aquest “ara no toca” han passat anys i panys i, al cap i a la fi, no “ens toca” mai.
La pregunta és: i quan ens tocarà?
Per aquesta raó el meu argument és exactament al contrari.
Ara, quan estem en un moment molt dur de la crisi, i quan la llum al final del túnel encara es veu massa llunyana, ara és quan “sí toca” donar suport als Serveis Socials Protestants.
Ara més que mai aquests serveis estan desbordats per la demanda de què són objecte. Aquestes serveis, que estan amb escreix per sobre de les possibilitats reals de l’Església Protestant, se les veuen i se les desitgen per poder continuar donant resposta a tantes i tantes persones que demanden un cop de mà.
Fins ara aquests serveis s’han finançat pràcticament sense més recursos que els propis. Ara “sí toca” que part dels nostres impostos, dels de tots i totes -creients i no creients-, o d’una molt bona part de tots i totes nosaltres, els dediquem a donar suport a aquests serveis.
Altre cop els politics ens negaran el dret als protestants, a l’entrada de la segona dècada del segle XXI, a dedicar part dels nostres impostos a ser més solidaris?
Grupos

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.