Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Marta Nin/CR) Per primer cop en la història del papat i de la televisió, un papa contestarà a les preguntes dels fidels en un programa televisiu. Ho anuncia el diari Il Corriere della Sera en l’edició impresa del 8 de maig.

Benet XVI participarà el proper divendres sant 22 d’abril a les 14.10 a “A Sua Immagine” del primer canal públic italià, Raiuno. Es tracta del programa de contigut religiós d’aquesta cadena que s’emet normalment els diumenges al matí. Les preguntes giraran al voltant de la figura de Jesús de Natzaret.
 
Raiuno convidarà els seus telespectadors a enviar les pròpies preguntes per poder-les formular al pontífex. Des de la redacció prepararan l’entrevista a partir d’aquestes preguntes, reagrupades en tres qüestions. El presentador serà el periodista d’A Sua Immagine Rosario Carrello, del qual neix aquesta iniciativa d'èxit insòlit.
 
Segons Carrello “abans el Divendres Sant representava per a la Rai un espai destinat a la reflexió, una espècie de pausa en la programació habitual. Avui tot això s’ha perdut i aquell dia hi ha l’habitual embús de tafaneries, discussions i picabaralles. Nosaltres volem tornar a portar a la programació de la Rai també el sentiment de diversitat d’aquest dia que recorda la mort de Jesús”.
 
El papa no anirà a la seu de la Rai, sinó que serà l’equip del programa qui es desplaçarà uns dies abans al Palau Apostòlic per enregistrar l’entrevista.
 
En la mateixa edició d'Il Corriere, el vaticanista Luigi Accattoli apunta com Benet XVI experimenterà “amb audàcia el mitjà televisiu per arribar amb el seu raonament sobre la fe el públic més ampli al qual sap que no pot arribar ni amb les homilies, ni amb el seu llibre sobre Jesús, no amb el llibre-entrevista”.