Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Girona) La vint-i-sisena edició del Col·loqui Europeu de Parròquies (CEP) tindrà lloc a Nyíregyháza (Hongria) del 17 al 22 de juliol d’aquest any, amb el lema “Parròquies, llars d’esperança”. El col·loqui, que tradicionalment ha comptat amb una àmplia presència catalana,  s’adreça als feligresos compromesos en la pastoral i als rectors, assistents parroquials i membres del consell o d’algun altre grup parroquial.

Els participants podran escoltar ponències, fer treballs de grup i conèixer diverses experiències parroquials. També hi ha previst un pelegrinatge al santuari de Mariapócs. Els organitzadors anuncien que aquest any, “molt més que en els dos últims col·loquis, es donarà la paraula als participants”. I expliquen: “La nostra reflexió començarà amb una mirada a les Esglésies a l’Europa de l’Est: aquesta mirada ens provocarà a considerar la vida de les nostres parròquies avui. Testimonis sobre la segona guerra mundial ens interpel·laran sobre el nostre testimoni actual”. Els joves (18-27 anys) desenvoluparan el tema segons un mètode i unes activitats específiques.

Els copresidents del CEP, mossèn Josep Taberner, rector de la parròquia de Sant Pere de Figueres, i la laica belga Gudrun Theuninck, expliquen que aquest edició permetrà “conèixer un país diferent, de l’Europa de l’Est, amb una Església ‘màrtir’ durant molts anys. Unes comunitats cristianes (greco-catòliques, ortodoxes...) que han viscut més de quaranta anys sota un règim comunista”. Una altra raó per assistir-hi és “saber d’on vénen i com viuen” els immigrants de l’Europa de l’Est que han vingut als nostres països, la qual cosa ens permetrà ser “més acollidors”.

Ja és obert el període d’inscripcions i la data límit per a inscriure’s és el 15 de maig. Els experts del CEP han preparat unes qüestions sobre el tema del col·loqui, a fi que s’hi pugui reflexionar durant el temps de Quaresma. El qüestionari està disponible al web del CEP.