Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jesuïtes) En el marc de l’aniversari de la canonització de Sant Ignasi de Loiola (12 de març), els jesuïtes de Catalunya han organitzat diversos actes per donar a conèixer el llegat d’aquest personatge, que fundà la Companyia de Jesús.

Un d’aquests actes comptarà, el divendres 11 de març, amb la participació d’un dels màxims responsables dels Jesuïtes a nivell internacional. Es tracta del jesuïta català Marc Recolons, Assistent del Pare General Adolfo Nicolás.

Marc Recolons (Barcelona, 1942) és un dels 4 Assistents del Pare General, càrrec que el situa al capdavant de la Companyia de Jesús a nivell internacional. La seva funció, entre d’altres, és vetllar perquè el P. General, màxim responsable de l’Orde Religiós, pugui desenvolupar la seva tasca, cosa que el converteix en un dels seus consellers més propers. Recolons, és, a més, Assistent per a l’Amèrica Llatina Meridional, càrrec que ocupa des de 2004. La seva Assistència inclou Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Paraguai, Uruguai i Perú.

Abans d’incorporar-se a la Cúria de la Companyia de Jesús a Roma, el P. Recolons va desenvolupar la major part de la seva tasca a Bolívia, on ha treballat en la promoció social camperola-indígena. Va entrar a la Companyia de Jesús el 1959 a Raïmat (Lleida) i va estudiar Filosofia i Teologia a Sant Cugat. Va completar els seus estudis de Teologia a Cochabamba (Bolívia). El 1971 va ser ordenat sacerdot a Barcelona. Entre 1976 i 1991 va treballar a Charagua i La Paz, dirigint el CIPCA (Centro de Investigación y Promoción del Campesinado). De 1993 a 1999 va ser Provincial de Bolívia i de 2000 a 2004 va treballar a Cochabamba. Ha realitzat estudis especialitzats en antropologia guaraní i parla quítxua.