Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Són algunes de les persones que intervindran a l’acte de presentació de La Bíblia popular. Aquest dimecres, dia 30 de març, tindrà lloc la presentació de La Bíblia, el best seller número 1. Es tracta d’una nova edició, amb el text de la traducció interconfessional de la Bíblia Catalana Interconfessional, que compta amb 95 il·lustracions interiors de l’artista Perico Pastor –també ha realitzat el dibuix de la coberta- i la col·laboració del grafista i crític d’art Daniel Giralt-Miracle. A la introducció hi ha les aportacions del degà de la Facultat de Teologia de Catalunya i impulsor principal del projecte, Armand Puig, del biblista Agustí Borrell i de l’escriptor i filòsof Rafael Argullol.

Aquesta nova edició de La Bíblia, de la que se n’han fet 30.000 exemplars, i que tindrà un preu molt popular (9,95€), l’han tirat endavant sis entitats especialitzades en edicions bíbliques de diversos formats, que són: Publicacions de l’Abadia de Montserrat, Happy Books, Centre de Pastoral Litúrgica, Editorial Claret, Societat Bíblica i Associació Bíblica de Catalunya. L’objectiu d’aquesta edició és, sens dubte, fer-la arribar a un públic ampli: la novetat d’aquesta edició és que pretén divulgar la idea de la importància de conèixer el text bíblic com un dels referents culturals imprescindibles. La Bíblia ha estat la base conceptual de múltiples manifestacions artístiques que s’han anat succeint en el decurs de la història: pintura, música, arquitectura, cinema. La Bíblia ha inspirat produccions literàries de gran volada i, en certes cultures com l’anglosaxona o la germànica, el paper del text bíblic ha estat de primera magnitud. La Bíblia ha estat vehicle d’expressió i d’identitat del poble jueu però també del cristianisme, i per això s’ha convertit en un dels pilars de la cultura occidental.

Dimecres vinent, 30 de març, a les 19h, tindrà lloc l’acte públic de presentació al Petit Palau de la Música Catalana, en el qual hi haurà una sèrie de testimonis de persones conegudes que breument explicaran per què els sembla important conèixer La Bíblia i quins són els elements que en destacarien. Les persones que ja han confirmat la seva participació, i que hi intervindran són: Pilar Rahola, Rafael Argullol, Màrius Serra, Lluís Martínez Sistach, Perico Pastor, Salvador Giner, Núria Solé, Mariona Carulla, Joan Rigol, Justo Molinero, Enric Capò i Joan Margarit; al final de l’acte tindrà lloc una breu interpretació musical a càrrec de Vicenç Prunés, pianista. En aquest acte, que presentarà el periodista Josep Cuní, es pretén expressar la importància cultural –i, naturalment, religiosa– del que ha estat anomenat amb raó «el llibre dels llibres», si més no pel fet de ser el llibre més influent i més venut de la història humana.