Pasar al contenido principal
Marta Nin

(Marta Nin - CR) Benet XVI ha encarregat a una dona, Maria Rita Piccione, superiora general de la Federació de les Monges Agustinianes, les meditacions del Via Crucis al Colosseu d’enguany, segons informa la Sala de Premsa de la Santa Seu.
No és el primer cop que una dona s’ocupa de compondre aquests textos. La primera vegada va ser l’any 1993, amb l’abadessa benedictina Anna Maria Canopi i, més tard, el 1995, va tornar a ser una dona, la religiosa Minke de Vries, de la comunitat suïssa protestant de Grandchamp, qui va escriure les meditacions de l’emblemàtic Via Crucis romà. D’altra banda, el 2002, entre els periodistes encarregats per Joan Pau II de compondre aquestes reflexions, també hi havia cinc dones: Marina Ricci, Aura Miguel, Sophie de Ravinel, Valentina Alazkari i Marie Czernin. Pel que fa a les meditacions del Via Crucis, es tracta, però, del primer cop per a una dona en el pontificat de Benet XVI.
La germana Maria Rita Piccione resideix al Monestir dels Sants Quatre Coronats de Roma. Les meditacions es publicaran properament i aniran acompanyades amb els dibuixos d’una altra religiosa agustiniana, Elena Manganelli, del monestir de Lecceto, a Siena.
És possible que el caràcter agustinià d’aquesta tria no sigui en va. Aquest any el diumenge de Pasqua cau el 24 d’abril, la data del bateig de sant Agustí l’any 387. Benet XVI té una especial estimació per aquest doctor de l'Església.
El Via Crucis romà es recorre al Colosseu des del segle XVIII per voluntat del papa Benet XIV, i des d’aleshores s’ha celebrat en aquest amfiteatre, excepte en el primer període de pèrdua del poder temporal de l’Església a partir del 1870. Amb la Conciliació entre l’estat italià i vaticà als anys ’20 del segle passat, el Via Crucis va tornar espontàniament al Colosseu per obra dels fidels, fins que el 1964 Pau VI va reincoporar aquesta tradició papal.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.