Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Claret) Un any més la Fundació Claret ha organitzat pel pròxim 9 d’Abril el seu Simposi anual que enguany es centrarà en el nou context que viu la comunitat cristiana. Fins fa 40-50 anys les parròquies i esglésies estaven plenes pel gran nombre de capellans existent i també de feligresos. Però en els darrers anys tant el nombre de fidels com el de preveres ha disminuït considerablement i alhora el context en què vivim ha esdevingut molt més plural. Molts tenen la impressió que el model actual ha caducat, que correspon a un context social i religiós del passat i que cal anar gestant una nova manera de fer i organitzar l’Església.
 
Durant el Simposi es volen tractar qüestions com la nova reorganització parroquial, però anant un pas més enllà, s’intentarà reflexionar també sobre la idea d’una nova configuració de comunitats cristianes, més d’acord amb una església de minories en un context plural, amb més capacitat de compartir, testimoniar, de crear espais de relació més personalitzada, que puguin acollir els qui s’engresquin a ser cristians. Això va més enllà de la reorganització parroquial o dels serveis religiosos que oferim. Per als catòlics més conscienciats això se salva en part per la seva pertinença a grups de diversa implicació i compromís.
 
Tots aquests punts seran tractats durant el XIIIè Simposi de la Fundació Claret i requeriran l’aportació de tots per poder gestar una nova forma de vivència i organització eclesial més conforme a una societat que ja no és massivament cristiana, que ha de plantejar d’una altra manera els edificis visibles (parròquies i esglésies), que ha d’anar caminant cap a comunitats més personalitzades i testimonials, sense deixar d’oferir serveis religiosos. Aquest Simposi vol abordar tota aquesta problemàtica, que ens preocupa a tots, amb la il·luminació d’experts i el diàleg entorn a algunes experiències significatives que s’estan realitzant a Europa, Espanya i Catalunya.