Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

“IKREA: redecora la teva vida!”, “Aposta 10 a 1”, “Apassionats” o “Amb Crist belivin’” només són alguns dels lemes de les Pasqües joves que se celebren enguany per Catalunya. Són algunes de les propostes que reuniran centenars de joves en les celebracions de la Pasqua a Catalunya durant els dies de Setmana Santa.

 
Aposta 10 a 1o Atreveix-te a ser feliç són els lemes de la Família Salesiana de Catalunya per organitzar la seva oferta de Pasqua, que convida infants, joves i adults de les diverses comunitats cristianes del país a viure la Setmana Santa fora dels ambients habituals.
 
La Pasqua Jove de la Família Salesiana aplegarà joves de més de 17 anys, a la casa de colònies de Castellnou de Bages entre el 21 al 24 d’abril. El lema Aposta 10 a 1 fa referència a l’aposta de Déu per nosaltres. Un grup de Facebook ajuda a dinamitzar un camí preparatori.
 
Els Jesuïtes de Catalunya han preparat per als joves de 15 a 25 anys la vuitena edició de la Pasqua Jove al col·legi Claver de Raimat (Lleida). Es tracta de quatre dies de convivència amb música, teatre, pregària, reflexió... La proposta adapta les celebracions de la Setmana Santa al format i llenguatge del més joves. Bona mostra n’és que l’experiència s’està dinamitzant ja a través de les xarxes socials. La Pasqua Jove 2011 és al Facebook i a Youtube, on podeu trobar diversos vídeos promocionals.
 
Aquest any, els joves són cridats amb el lema “Apassionats”, recordant, com explica Enric Puiggròs, responsable de la pastoral juvenil dels Jesuïtes, que “Jesús va viure apassionadament, donant-se als altres”. La trobada comença el matí del dijous sant, dia 21 d’abril i s’allarga fins el diumenge de Pasqua, 24 d’abril. Tots els detalls i les instruccions per formalitzar la inscripció els trobareu al web de la Pasqua Jove 2011.
 
Els més veterans de la Pasqua, que ja han participat en altres edicions, poden optar per un altre format que es va iniciar l’any passat: el recés itinerant. Una caminada a peu, seguint el camí de Sant Jaume, de Cervera fins a Raïmat, passant per Verdú i el Palau d’Anglesola. El recés culmina Dissabte Sant, quan els participants es reuniran amb la resta a Raïmat, per celebrar junts la Vetlla Pasqual.
 
La Pasqua de les Avellanes també està en marxa. Aquest any serà l’edició número 38 de la Família Marista. Tot està pensat per facilitar la trobada personal amb el Déu de Jesús i renovar el compromís per l’Evangeli, des de la pregària, el compartir i la celebració.
 
La trobada, per a joves de més de 17 anys, comença Dijous Sant, dia 21 d’abril, abans de les 12.30 h, i acaba Diumenge de Pasqua, dia 24 d’abril, tot havent dinat.
 
El lema de la Pasqua d’enguay és "Amb Crist, Belivin". Es tracta d’un joc de paraules que al·ludeix a la paraula anglesa “believing”, que significa creient, però que al mateix temps tanca tres significats relacionats amb allò que ens ajudar a creure i a viure... Una fórmula màgica (o no) que permetrà els joves endinsar-se en ells mateixos descobrint la seva pròpia essència i vivint plenament allò que dóna sentit a la vida. BE (ser) + LIV (viure) + IN (el meu interior) = BELIVIN’. Aquest lema està en continuïtat amb la trobada internacional de joves maristes que es farà a l’agost a Madrid.
 
Des de Joves La Salle Catalunya fan la proposta de viure la Pasqua d’una forma diferent, enmig de la natura, compartint-la amb altres persones i a través del prisma del Caràcter Propi de La Salle.
 
Sota el lema “IKREA: redecora la teva vida!”, la Pasqua Jove d’aquest any viurà un canvi en l’estructura organitzativa. Per primera vegada s’hi incorporarà una franja d’edat nova, la que correspon a 3r, 4t i 5è d’Educació Primària. A banda, els nivells, que fins a dia d’avui havien anomenat amb números, canviaran la seva nomenclatura per l’ús dels colors. Aquest nou nivell que s’incorpora a la Pasqua Jove 2011 serà el groc, i viurà el “Camí cap a la Pasqua” de dilluns 18 a dimecres 20, juntament amb el nivell blau, els nois i noies de 6è, 1r i 2n d’ESO. 

Durant els dies de Pasqua, es duran a terme les estades per als nivells vermell, segon cicle d’ESO, i verd, batxillerat, cicles formatius i universitaris.
 
A banda de maristes, jesuïtes, lasalians i salesians també es poden trobar altres Pasqües joves arreu del territori català com el Tridu Pasqual Jove a Pineda de Mar o la Pasqua Jove Diocesana a Tordera.