Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

La Santa Seu sempre ha estat atenta al que es mou per internet. La seva pàgina és de les més visitades del món. Ara, amb una iniciativa conjunta del Pontifici Consell de la Cultura i el de les Comunicacions Socials volen acollir també el món dels blocs.

El proper dilluns 2 de maig, coincidint amb els actes de beatificació de Joan Pau II, es farà a Roma una trobada de blocaires de tot el món. La trobada és per 150 persones, que han estat seleccionades entre 750 peticions. I entre aquests 150 hi haurà dos autors de blocs en català; els dos vinculats a CatalunyaReligió.cat, Marta Nin i Eloi Aran.

La trobada té com a objectiu establir  un diàleg entre blocaires i representants de l'Església, compartir experiències dels qui treballen directament en aquest camp, comprendre millor les necessitats d'aquesta comunitat, i presentar les iniciatives de l’Església en aquest camp.

Per fer-ho s’ha optat per una selecció molt diversa de llengües, nacionalitats i tendències, com es pot veure en la llista de seleccionats. Entre els 150 escollits hi ha el bloc que manté a CatalunyaReligió.cat la corresponsal a Roma, Marta Nin, amb comentaris de l’actualitat vaticana i amb relats puntuals de creació literària. L’altre bloc en català seleccionat és el d’Eloi Aran, que manté el seu bloc personal “Amidaments estimatius” i el de CatalunyaReligió.cat especialitzat en arquitectura i religió. Alhora és un dels impulsors de la blocsfera cristiana que es va crear el 2007 sota el paraigües de les revista Foc Nou.   

La trobada del dia 2 a Roma es farà a la tarda amb la presència del cardenal Gianfranco Ravasi, president del Consell Pontifici de la Cultura: de l’arquebisbe Claudio Celli, president del Consell Pontifici per a les Comunicacions Socials; i de Federico Lombardi, director de l'oficina de Premsa de la Santa Seu. El programa inclou dues taules de debat.

En la selecció dels participants s’ha volgut dibuixar “un quadre representatiu i general de la blogosfera” i s’hi inclouen blocaires amateurs i professionals, entre ells vaticanistes com Paolo Rodari i Sandro Magister.