Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(David Casals/CR) La Pasqua és un altre exemple on es reflecteix la falta d'unitat dels cristians, ja que no sempre cau en la mateixa data en les tradicions oriental i occidental.
 
Per això, el Consell Mundial d'Esglésies (CMI), que agrupa a la gran majoria d'esglésies de tradició protestant i ortodoxa de tot el món, ha emplaçat a treballar per aconseguir que finalment hi hagi un acord i que la mort i la ressurrecció de Crist se celebrin sempre en la mateixa data.
 
En un comunicat recollit per Catalunya Religió, i coincidint amb el Diumenge de Pasqua, el secretari general del Consell Mundial de les Esgléies, el Reverend Olav Fykse Tveit, va demamar als cristians a donar un perfil ecumènic en les celebracions pasquals: "En un món dividit per la pobresa i la violència, és important que siguem un en el nostre testimoni del Crist crucificat i ressucitat en accions i també en paraules".
 
Els cristians occidentals (catòlics i protestants) es guien pel calendari gregorià, mentre que ortodoxos fan servir el calendari julià. Per això, en els últims deu anys, el Diumenge de Ressurrecció ha caigut cinc cops en la mateixa data. En el futur, això tornarà a passar al 2017 i al 2025.

L'any 1997 es va proposar una forma de calcular la data del Diumenge de Ressurrecció de tal manera que sempre es poguesin celebrar el mateix dia, però encara no s'ha oficialitzat.