Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri - CR) Ramon Buxarrais fa vint que va renunciar al càrrec de bisbe de Màlaga per anar a viure a Mellilla i treballar amb les Filles de la Caritat i com a capellà de presons. La setmana passada va ser a Barcelona per explicar la seva experiència de convivència en una societat majoritàriament islàmica en un acte de la Fundació Joan Maragall.

Buxarrais prefereix que les religions enlloc de destruir-se es perfeccionin entre elles. Destaca el valor del testimoni dels cristians fent tasques socials enmig de les comunitats musulmanes, una evangelització que es basa en “servir estimant i estimar servint”. El bisbe Buxarrais creu els fruïts d’aquest treball ja es veuen i que permetent canviar la imatge “diabòlica” que molts musulmans tenen dels cristians per desconeixement.

Com a mostra d’això, en l’acte també van intervenir dos col·laboradors del centre de formació professional que Buxarrais va promoure al Marroc. Mimon Al-Badagragui i Asma Boutane destaquen el treball en recerca del bé comú per trencar els perjudicis recíprocs entre cristians i musulmans, un model de trobada que també es pot aplicar a Europa.

Va tancar l’acte el bisbe auxiliar de Barcelona Sebastià Taltavull i va insistir en que aquest contacte “d’amistat” pot fer més autèntica la vivència de la fe: “Un cristià pot ajudar a un musulmà a ser un bon musulmà, i un musulmà pot ajudar a un cristià a ser bon cristià”.

Ramon Buxarrais va néixer fa 81 anys a Santa Perpetua de la Mogoda. Capellà diocesà de Barcelona, va estar de missioner a Xile durant els anys 60. Poc després de tornar a Catalunya va ser nomenat bisbe de Zamora el 1971. Vint anys després va renunciar a l’exercici del seu ministeri com a bisbe de Màlaga amb 62 anys, 13 abans de la jubilació reglamentaria.