Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

La dona com a confrare, especialment en la tasca de carregadora de passos de Setmana Santa; una tasca que encara sembla impensable puguin desenvolupar les confrares en algunes germandats o confraries de penitència. Aquest és el tema tractat per un centenar de confrares de diferents localitats espanyoles que s’ha reunit el passat cap de setmana a Castelldefels en el IV Congreso Nacional de Mujeres Costaleras.

En una de les sessions de treball, la presidenta de la Federación Nacional de Asociaciones Mujeres Confrares i de la Asociación de Cartagena, Victoria Botí, va exposar la importància de l'actitud de les confraries i de l'Església, perquè per fi s'aconsegueixi la igualtat entre confrares en totes les germandats i confraries espanyoles, fent especial referència a la situació d'aquelles ciutats en què sembla més complicat que s'arribi aconseguir i amb més per la reticències.

En la jornada es van compartir diverses experiències com la de Granada sobre la tasca confrare en igualtat que des de fa anys desenvolupa les dones en la Setmana Santa o el paper de la dona en la Setmana Santa a Barcelona. De Càceres es va explicar l'experiència d’haver aconseguit l’any passat,  després de deu anys de lluita, carregar amb la Verge de la Muntanya, patrona de la ciutat.

La trobada també va incloure diverses activitats culturals com la visita a l’Església de Santa Maria de Castelldefels on hi ha unes pintures murals realitzades a principis del segle XX pel pintor José Serrasanta, en els quals es mostra en l’altar a quatre portants carregant la imatge de la Verge de la Salut. També al temple de la Mare de Déu de Montserrat, algunes de les congressistes van poder carregar amb el pas de la Nostra Senyora de les Llàgrimes i treure-la fins a la porta del local amb l’entusiasme per les dones que mai havien carregat un pas per sota a la seva localitat.

El diumenge va participar en la trobada el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, amb la ponència “El paper de la dona a l'Església del segle XXI".