Pasar al contenido principal

La pregària és l’exercitació espiritual per excel·lència. L’objectiu d’aquest recull de textos és ajudar a mantenir el clima de pregària durant tot el dia. Ara, amb la mateixa intenció que vaig iniciar el recull de pregàries proposat pel monjo de Montserrat, pare Miquel Estradé , presento una selecció de pregàries molt més personals. Són fragments de salms o altres textos bíblics que dia darrera dia són repetits en la pregària de la Litúrgia de les Hores. La selecció és íntima i reflexa l’estat d’ànim o la crida que la lectura de cada text em suggereix. Alguns textos són pregàries directes, altres aporten petits moments de transcendència que ajuden a avançar en el dia a dia.

17 juliol 2011 “Des del lloc on resideix es fixa en els qui poblen la terra; ell, que ha modelat tots els seus cors, penetra totes les seves accions” (Sl 33,14-15).

18 juliol 2011 “No és un gran exèrcit el que salva els reis, ni tenir molta força allibera el valent; els cavalls no valen res per a guanyar una victòria, la seva envestida no salva ningú” (Sl 33,16-17)

19 juliol 2011 “Els ulls del Senyor vetllen els qui el veneren, els qui esperen en l'amor que els té; ell rescata de la mort la seva vida, els retorna en temps de fam” (Sl 33,18.-19)

20 juliol 2011 “Tenim posada l'esperança en el Senyor, auxili nostre i escut que ens protegeix. És l'alegria del nostre cor i confiem en el seu sant nom. Que el teu amor, Senyor, no ens deixi mai; aquesta és l'esperança que posem en tu! “ (Sl 33,20-22)

21 juliol 2011 “Feliços els homes de conducta irreprensible, que segueixen la Llei del Senyor! Feliços els homes que guarden el seu pacte i cerquen el Senyor amb tot el cor, no cometen mai cap mal, segueixen els seus camins! (Sl 119,1-3)

22 juliol 2011 “Tant de bo que els meus camins no es desviïn de guardar els teus decrets; mai no em veuré decebut si tinc al davant tots els teus manaments. (Sl 119,5-6)

23 juliol 2011 “Vull guardar els teus decrets; no m'abandonis, no em deixis sol.” (Sl 119,8)

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.