Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(AUDIR) Perpinyà acollirà el Vè Parlament Català de les Religions el cap de setmana dels 18 i 19 de juny. Aquesta edició al voltant del tema "Religions i modernitat" se celebra al Palau dels Reis Mallorca de Perpinyà, acollits per l'associació Amistat Interreligiosa del Rosselló (AIR), membre de la Xarxa Catalana d'Entitats de Diàleg Interreligiós, que coordina l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR).

Les diverses edicions del Parlament Català de les Religions han consistit en jornades obertes a la participació de tota la ciutadania i orientades a afavorir, no només l’intercanvi entre les tradicions religioses i cosmovisions laiques, sinó especialment la pedagogia del diàleg entre les religions orientada a una cultura de la pau i de la convivència. Aquestes jornades s'inspiren en el model d’una jornada de Parlament de les Religions del Món, que l'any 2004 es va celebrar a Barcelona el marc del Fòrum de les Cultures. Així, doncs, combina pràctiques religioses i espirituals, actuacions artístiques, exposicions, taules rodones, conferències i tallers, tot garantint la diversitat religiosa i cultural, la qualitat i l’equilibri de gènere entre ponents, i l’originalitat i creativitat en la modalitat de presentacions de les activitats.

El Parlament de Perpinyà està coorganitzat amb l’AUDIR, el Centre UNESCO de Catalunya, el Consell General, el Consell Regional, la Municipalitat, la Comunitat  de l’Aglomeració Perpinyà Mediterrani i la Universitat de Perpinyà. Començarà amb una sessió plenària en què es donarà la paraula a un filòsof, a un sociòleg i a un historiador de les religions perquè expliquin el concepte de modernitat i quin lloc hi ocupen les religions, i també per analtizar quins transvasaments, quines conseqüències, i quines relectures o reposicionaments ha engendrat la modernitat de cara a les religions.

El diumenge, hi haurà dues altres sessions plenàries que se centraran en les religions orientals i els monoteïsmes, amb oradors que reaccionaran sobre les visions proposades pels ponents de la sessió inaugural. Després, tres taules rodones amb els oradors dels plenaris permetran establir un diàleg amb el públic; i, finalment, un quart plenari servirà per escoltar els balanços i les síntesis proposats pel Laboratori de Sociologia de la Universitat de Perpinyà.