Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) El DIM (Diàleg Interreligiós Monàstic) i l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB) organitzen del 4 al 8 de juliol de 2011 un Curs intensiu de formació interreligiosa al Monestir de Montserrat. Tot i que està adreçat principalment a monjos i monges compromesos amb el Diàleg Interreligiós, també és obert a persones interessades en aquesta temàtica, ja que el contingut de les classes tindrà validesa de crèdit acadèmic per l’ISCREB.
 
Impartit per les professores Roser Solé Besteiro, llicenciada en Filosofia i en Teologia sistemàtica i professora de Teologia de les religions a l’ISCREB, i la Dra. Dolors Bramon, islamòloga i professora a la Universitat de Barcelona i a l’ISCREB, la temàtica d’aquest curs està dividida en dues parts: del 4 al 7 de juliol, Teologia de les religions; i el dia 8 El Xiisme. L’allotjament dels participants serà a les cel·les Abat Marcet i el termini d’inscripcions finalitza el proper 30 de maig.  
 
A la primera part del curs, Teologia de les religions, es tractarà la importància del diàleg interreligiós, de cara a construir una bona convivència en vistes a la pau. També es parlarà del valor salvífic de les religions i dels corrents teològics sobre aquest valor, del debat cristològic, de la tendència teològica de l’Església, dels reptes del diàleg interreligiós i de plurarisme, religions i convivència. Pel que fa a la segona part, El Xiisme, es tractarà de la branca més important de l’islam, després de la majoritària representada pels sunnites. Analitzaran els seus inicis, d’origen polític a partir de les disputes sobre la successió de Muhàmmad, l’any 632, i com, més endavant, es va anar proveint de contingut religiós, per tal de donar-li continuïtat en el futur. En la sessió del dia 8 es tractaran igualment les principals branques actuals, els ismaïlites i els duodecimams, i les figures genuïnes dels imams, aiatol·làs i mol·làs