Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Girona) Aquest diumenge s'ha repartit a totes les parròquies de Girona la "salutació del bisbe als turistes". En català, castellà, francès, italià, anglès i alemany, el bisbe Francesc ha adreçat als visitants de la diòcesi la ja tradicional salutació que enceta l'acció pastoral del turisme. Una salutació que inclou, en paraules del prelat a tots els cristians, als que viuen "una fe religiosa diferent" i fins als que la religió no els hi fa falta per viure i fins a aquells que cerquen respostes "a les grans qüestions de l'existència".

Es pot llegir en una edició especial del "Full Parroquial", que per milers es distribueix a totes les parròquies i, especialment, a les considerades turístiques, és a dir a les del litoral (Costa Brava i alt Maresme).

Es tracta d'una reflexió episcopal, amb un to fins ecològic amb "un compromís de respecte a la natura, perquè nosaltres i tothom en pugui gaudir". També convida a gaudir de paisatges, entorns, litoral i interior, dons "la recerca de la bellesa és la recerca de Déu". Tampoc oblida les persones: “Les pedres vives de l’església us volem acollir, desitjant oferir-vos espais per la reflexió, la pregària, el silenci i -si sou catòlics- el vostre lloc a les celebracions.”. I fa especial referència als que fan serveis al sector turístic: "us invito i us animo a no oblidar-les" i encara afegeix: "pensant en tos els qui aquests dies estan al vostre servei, agraïu i faciliteu el seu treball".

Aquest és el text de la salutació als turistes.

Salutació als turistes 2011. Francesc Pardo, bisbe de Girona

Benvinguts germans.

Des dels inici, els cristians ens anomenem “germans”. No som tots de la mateixa família de carn i sang, però si de la família unida per un sol Senyor, una sola fe, un sol Déu i Pare. Faig extensiva l’expressió a tu que em llegeixes, cristià o cristiana de la catòlica o d’altres esglésies i confessions, o potser vius una diferent fe religiosa, o consideres que no et fa falta per viure, o cerques resposta a les grans qüestions de l’existència, o senzillament no hi penses.

Em presento. Sóc el bisbe de l’Església que és a Girona i desitjo obrir-vos el cor i les portes d’aquesta església que fa molts segles fa camí en aquest indret. Vosaltres l’heu escollit per fer-hi estada cercant dies de descans, de diversió, de descoberta, de gaudi de la bellesa de la natura i del patrimoni, de vacances en definitiva. Us felicito per la decisió.

La natura us embolcallarà i acaronarà. El sol, el mar, les muntanyes, els boscos, la calor i l’oreig suau... són una invitació a descobrir i agrair un missatge d’amor de Déu creador. Alhora ens exigeix un compromís de respecta a la natura, perquè nosaltres i tothom en puguem gaudir.

Alguns temples que visitareu i admirareu són una mostra significativa de que la fe cristiana s’ha materialitzat en obres d’admirable bellesa. La seva admiració i comprensió us pot ajudar a intuir la bellesa de la proposta cristiana. En definitiva la recerca de la bellesa és la recerca de Déu. Tanmateix penseu també en les pedres vives, els creients, que durant segles han cregut, celebrat i proposat la Bona Nova de la Salvació. Les pedres vives de l’església us volem acollir, desitjant oferir-vos espais per la reflexió, la pregària, el silenci i -si sou catòlics- el vostre lloc a les celebracions.

Estareu acompanyats de persones, les que formen la vostra família, el vostre cercle d’amistats, però també les que coneixereu i les que estan al vostre servei per ajudar-vos a viure aquest dies. Us invito i us animo a no oblidar-les. Teniu la oportunitat, des del descans i la serenor, per “redescobrir” la vostra vida i la dels qui us acompanyen d’una manera diferent. És una nova oportunitat per renovar la mirada i la comprensió de la pròpia vida i la dels qui fan camí amb vosaltres com un gran do, que cal valorar, agrair i refermar el propòsit d’estimar-los i de servir-los. Alhora, pensant en tots els qui aquest dies estan al vostre servei, agraïu i faciliteu el seu treball.

Arribeu amb l’equipatge ple de cansament, de rutina, de desil•lusions, potser ded’ensorrament i tristor... i podreu retornar a casa vostra amb la vida renovada, curulla de noves forces, il·lusions i esperances per continuar el camí. Ho desitjo i prego perquè sigui així.

Bones vacances! Amb el meu afecte i la meva benedicció.

 

+ Francesc, bisbe de Girona.