Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri –CR) Arran de la campanya mediàtica sobre els suposats avortament en diversos hospitals catalans de titularitat catòlica, l’Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu ha enviat un breu però clar comunicat a alguns mitjans catòlics en el que afirma rotundament que “en els seus hospitals no es fan avortaments ni es distribueix cap píndola abortiva.”

Els germans de Sant Joan de Déu no volen entrar en cap dinàmica de debat públic ni retrets sobre un tema en el que la doctrina de l’Església catòlica és suficientment clara i per això s’han limitat a expressar-se en un breu comunicat que textualment diu: “Davant les diverses afirmacions que han aparegut en certs mitjans de comunicació social, l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu manifesta que en els seus hospitals no es fan avortaments ni es distribueix cap píndola abortiva”.

Aquest nota s’afegeix a la que ja fa uns dies va emetre l’arquebisbat de Barcelona referent a l’Hospital de Sant Pau i de la Santa Creu, del patronat del qual en formen part dos canonges escollits pel capítol de la Catedral de Barcelona.

Des de l’estiu de l’any passat diversos col·lectius integristes han iniciat una campanya sobre els suposats avortament practicats en centres de titularitat catòlica de Catalunya, amb l’objectiu d’enfrontar-se amb el cardenal arquebisbe de Barcelona Lluís Martínez Sistach. L’arquebisbat ha expressat reiteradament que el treball mèdic en aquest centre es realitza respectant els principis de la doctrina catòlica i seu compromís per vetllar que sigui així. En l’ofensiva contra els centres mèdics catalans hi han implicat també els centres dels germans de Sant Joan de Déu i de l’Hospital de Granollers.

---

COMUNICADO DE LA ORDEN HOSPITALARIA DE SAN JUAN DE DIOS

Ante las diversas afirmaciones que han aparecido en ciertos medios de comunicación social, la Orden Hospitalaria de S. Juan de Dios manifiesta que en sus hospitales no se hacen abortos ni se distribuye ninguna píldora abortiva.