Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Caputxins) En el quart dia del Capítol Provincial dels Frares Caputxins de Catalunya i Balears s’ha celebrat l’elecció del nou provincial i els seus consellers.  Aquest dijous ha estat escollit provincial fra Gil Parés i Casellas, de 48 anys, fins ara vicari i ecònom provincial i resident al convent d’Arenys de Mar (Barcelona).

Nascut a Sant Martí de Tous (L’Anoia), fra Gil és frare des de 1992, va estudiar teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya i és membre de l’equip directiu del Col·legi Mare de Déu de Montserrat que els caputxins tenen a Les Borges Blanques (Les Garrigues). Gil Parés substuiex a fra Jacint Duran que ha estat provincial nou anys.

Els Franciscans Caputxins, igual que els ordes monàstics antics, escullen els seus responsables per sufragi universal directe. D’aquesta manera, cada tres anys, els frares reunits en Capítol voten els seus responsables.

L’equip de definidors (consellers) ha quedat format per: fra Eduard Rey, actualment definidor i mestre de novicis, fra Enric Castells, definidor i guardià de Sarrià, fra Lluís A. Arrom, guardià de Palma de Mallorca i fra Josep Manuel Vallejo, guardià de l’Ajuda. D’entre aquests quatre ha estat escollit vicari provincial fra Eduard Rey.

Els caputxins esperen d’aquest nou equip encert i l’assistència de l’Esperit en aquesta nova etapa. Ara hauran de renovar les fraternitats nomenant els nous guardians (responsables), tot acompanyant el procés d’integració dels germans de Sardenya i impulsar el Projecte de Província: aprofundiment espiritual, coresponsabilitat amb els germans laics, atenció prioritària als pobres i l’evangelització dels nostres ambients a partir de la fraternitat.

La crònica de les jornades del capítol provincial que acaba dissabte es pot seguir al web dels caputxins. Des de dilluns una seixantena de caputxins estan reunits en el capítol celebrat a Sant Martí de Sesgueioles.