Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galería de imágenes

La congregació de les Germanes Carmelites de la Caritat- Vedruna han inaugurat aquest divendres el 26è Capítol general, a la casa mare, a Vic. Les Vedruna són una de les congregacions més rellevants que celebren habitualment el seu capítol mundial a Catalunya, on van ser fundades per Santa Joaquima Vedruna el 1826.

El Capítol té una durada d’un mes i s’hi reuneixen representants de les Vedruna de tot el món. Hi assisteixen 69 capitulars, de dret – membres del Govern general, provincials- , i per elecció, les delegades que corresponen segons les províncies. La Congregació compta amb quasi 2.000 germanes, esteses per 25 països de quatre continents, llevat d’Oceania, i es troben distribuïdes en prop de 300 comunitats. 

El Capítol és l’òrgan de màxima autoritat i de major representativitat d’un Institut. Se celebra casa sexenni. Li correspon l’elecció de superiora general, o en el seu cas, la reelecció per una sola vegada. Pel que fa a les vedruna, els darrers capítols han anat precedits d’una llarga reflexió i consulta a totes les comunitats per tal de poder confrontar la pròpia identitat religiosa amb la realitat d’un món constantment canviant. Les vedruna són de llocs diferents i, per tant, la seva diversitat, les ajuda a viure en una societat multicultural, plurireligiosa, i econòmicament molt desigual. Les convoca a la unitat, l’evangeli, des del carisma de Santa Joaquima de Vedruna

El Capítol que es reuneix a Vic, un cop realitzada l’avaluació dels últims sis anys, ja sigui de les qüestions internes o de la missió enfora, obrirà les línies d’actuació per al proper sexenni. Hi ha un punt de mira que es sintetitza en aquestes paraules: “Anuncieu i defenseu la vida”, la vida, en tots els seus nivells.

L’acte d’obertura  del Capítol es va celebrar amb una eucaristia a l’església de la casa mare. La sardana Vedruna, amb quatre parelles, ballada al presbiteri, ha volgut unir la catalanitat de les arrels i l’expansió intercontinental. Seguidament es van iniciar les sessions a l’aula capitular. A la tarda, dins dels actes d’inauguració, la coral de la Unesco va una excel·lent interpretació de cants, propis de diferents tradicions religioses.

El treball del Capítol que es farà fins el 22 d'agost es pot seguir a la web de les Vedruna.