Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(David Casals/CR) Catalunya és la comunitat autònoma on hi ha més diversitat religiosa, ja que és on les religions minoritàries compten amb més llocs de culte. Així ho posa de manifest el primer directori sobre llocs de culte que ha fet l'Estat, a través de l''Observatorio del pluralismo religioso en España', una nova eina que s'ha presentat oficialment aquest estiu.
 
Segons les dades del Ministeri de Justícia, a tot Espanya hi havia amb data 15 de juny un total de 23.074 llocs de culte catòlics i 5.002 d'altres religions, el 17,8% del total. De tots ells, gairebé 2.800 són esglésies evangèliques (casi el 80% del total), casi un miler són musulams (19,75%), en tercera posició se situen els Testimonis Cristians de Jehovà amb 706 Salons del Regne i en quarta posició els mormons amb 113 llocs de culte.
 
Catalunya és l'autonomia amb més llocs de culte de les religions minoritàries. En total, n'hi ha 1.028. En segona posició se situa Andalusia (806); en tercera, Madrid (702); en quarta, la Comunitat Valenciana (532) i en cinquena Canàries (267).
 
Pel que fa a ciutats, la que té més llocs de culte és Madrid (369) i en segona posició se situa Barcelona (224). L'Hospitalet de Llobregat se situa en onzena posició a tot l'Estat amb 42 llocs de culte, i Terrassa, en catorzena, amb 39.
 
Barcelona és la província de tot l'Estat que compta amb més esglésies evangèliques (469), més mesquites o oratoris musulmans (131) i més salons del regne (95). És la segona de tot l'Estat amb més capelles mormones (8) i temples budistes (6). Pel que fa a sinagogues, comparteix la primera posició amb Madrid (6) i en quant a esglésies ortodoxes, està amb quarta posició, superada per Marid, Alacant i Girona.
 
NOVA WEB
L'Estat ha posat en marxa aquest estiu una web dedicada a la diversitat religiosa i a la seva gestió. El Observatorio del Pluralismo Religioso inclou un directori de llocs de culte de les religions minoritàries, es poden descarregar publicacions sobre la qüestió, consultar un glossari sobre terminologia religiosa o buscar informació sobre com les diferents tradicions religioses s'organitzen i cooperen amb els poders públics.

També hi ha un recull de bones pràctiques i dades dirigides als gestors sobre alimentació, rituals funeraris, matrimoni i educació, entre altres apartats.