Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jesuïtes) A la vida hi ha moments en els quals un sent la necessitat d'aturar-se, rellegir la pròpia vida, redreçar opcions errònies i descobrir per on enfocar el futur. Els Exercicis Espirituals de Sant Ignasi de Loiola són una pedagogia per a fer aquest aprenentatge. Per facilitar la possibilitat de fer aquesta experiència, els Jesuïtes de Catalunya ofereixen els “Exercicis a la vida quotidiana”.

El jesuïta David Guindulain, un dels responsable dels Exercicis a la vida quotidiana, recomanaria fer-los "a tots aquell que honestament es pregunti què Déu vol de la meva vida i, més encara, a tot aquell que es trobi en una cruïlla de la seva vida i vulgui escollir amb llibertat".

Moltes persones decideixen fer aquesta aturada passant un temps de recés en una Casa d'Espiritualitat, però aquesta opció no és possible per a tothom, ja que no sempre és fàcil trobar el temps i l'espai necessari. Per aquest motiu, els Jesuïtes de Catalunya ofereixen, des de fa uns anys, els "Exercicis Espirituals a la vida quotidiana". Aquesta modalitat permet seguir els Exercicis Espirituals al llarg de 4 mesos, en la tradició de Sant Ignasi de Loiola, però adaptant-se a horaris familiars o laborals complicats. Per a David Guindulain, "la relació directa amb la quotidianitat, lluny de ser una dificultat, esdevé un valor en el repte de cercar i trobar Déu en totes les coses”.

El participant rep una sèrie d'exercicis que es poden fer a casa: pregàries, lectures breus, qüestionaris... i als quals haurà de dedicar un mínim de tres o quatre hores setmanals. Cada persona té un consiliari/a amb qui s'entrevista cada setmana i que s'encarrega d'adaptar les orientacions generals i de fer el seguiment. És aquest diàleg personal la peça clau dels Exercicis. A més, l'experiència compta amb tres caps de setmana intensius a l'inici, al mig i al final. És el moment de trobada amb tot el grup de persones que segueixen els exercicis. La possibilitat de la pregària compartida en aquests recessos és un factor molt favorable i ben valorat pels participants de les edicions anteriors.