Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El col·lectiu que agrupa i representa les associacions de pares de les escoles cristianes de Catalunya s’ha sumat a la defensa de model escolar d’immersió lingüística i les reaccions en contra de les limitacions que pot suposar el requeriment del TSJC. El text demana als pares que “no es deixin endur per aquells que provoquen divisió social i cerquen la crispació en el món educatiu per motius merament partidistes”.

Aquest pronunciament s’afegeix a la declaració dels centres concertats de Catalunya que va té el suport de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Aquest és el text de la declaració de les associacions de pares i mares:

Els pares i mares de les escoles cristianes de Catalunya (CCAPAC) defensen el model d’immersió lingüística per a les escoles catalanes

La Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya, en representació de les famílies dels 250.000 alumnes de les escoles cristianes de Catalunya, fem públic el nostre total suport al model escolar d’immersió lingüística en català.

Volem que tots els nens i nenes, sigui quin sigui el seu origen, tinguin la possibilitat d’incorporar-se plenament i el més aviat possible a la societat catalana amb l’ús de la llengua pròpia del país, i rebutgem la separació dels alumnes per raons de llengua.

En aquesta línia, ens adherim al comunicat que, entre d’altres entitats, ha signat la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, i en el qual s’afirma que el model d’immersió lingüística ha permès evitar la segregació escolar i ha estat un factor decisiu de cohesió social i que s’ha acreditat que aquest model no genera cap perjudici a l’alumnat, sinó que permet assolir nivells satisfactoris en el coneixement tant del català com del castellà.

Per la qual cosa, entenem que el país no pot prescindir d’aquest model educatiu i donem total suport a les autoritats educatives de Catalunya en les mesures que s’encaminin vers aquesta finalitat.

També demanem a tots els pares i mares que confiïn en l’escola que han triat per als seus fills -i en aquests mètodes pedagògics plenament acreditats- i que no es deixin endur per aquells que provoquen divisió social i cerquen la crispació en el món educatiu per motius merament partidistes.

Barcelona, 3 de setembre de 2011