Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri –CR) El capellà Andreu Oliveras ha estat indultat pel Consell de Ministres i no haurà de complir a la presó la condemna de tres anys i mig

Segons han explicat a CatalunyaReligió.cat els promotors de l'indult, aquest s'ha concedit després que es fessin arribar més d'un miler de peticions d’indult al Ministeri de Justícia precedents de persones i institucions de diversos àmbits. Entre les peticions, una de les més destacades era la de l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Lluís Martínez Sistach. El tràmit per aconseguir l’indult ha estat seguit amb interès des de diverses instàncies polítiques, socials i religioses de Catalunya.

El cas es remunta al 2006 quan després de 15 anys d’atenció penitenciaria a la presó Model de Barcelona van detectar que Oliveras havia entrar a la presó una estoig amb un CD que li havien fet arribar per lliurar a un intern i on els funcionaris de presons hi van trobar amagats 50 grams de droga. Tot i que en primera instància va ser absolt, el recurs de la fiscalia va prosperar i va ser condemnat l’abril de l’any passat.

L’indult parcial aprovat en el Consell de Ministres d’aquest divendres redueix la condemna a sis mesos de presó, i per tant, l’Audiència Provincial de Barcelona podrà suspendre l’execució de l’entrada a presó. Aquesta és la solució que esperaven els promotors de l’indult i que tanca el procés judicial contra Andreu Oliveras. Fins ara, no s'havia executat l'ingrés a presó en espera del resultat de la petició d'indult.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.