Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El Consell Evangèlic de Catalunya (CEC) assegura en comunicat enviat a les comunitats protestants que la modificació de la llei de centres de culta suposa una "amenaça històrica per a la comunitat protestant de Catalunya".

La modificació que el govern va anunciar aquest dimarts preveu que, atenent al principi d'autonomia dels ajuntaments, aquests ja no estaran obligats a reservar sòl per a la construcció de centres de culte. Segons el CEC, aquesta mesura "creua la línia vermella". 

Davant dels casos que no se'ls permetés construir nous temples el comunicat proposa "portar als ajuntaments, que menyspreen a la Comunitat Protestant, als tribunals perquè siguin aquests els que ens garanteixin l'exercici real dels nostres Drets Fonamentals". El CEC demana "que la Generalitat els empari davant les arbitrarietats de determinats municipis".

Pel CEC “el més greu de la nova llei és que, si finalment s'aprova, legitimarà la discriminació que siguem objecte” quan un ajuntament vulgui impedir la construcció de nous centres i que “la llei que es vol aprovar emparar i s'institucionalitzarà la discriminació del poble protestant”.

Per tots aquests motius, el CEC, en una carta signada pel seu president Guillem Correa, fa una crida a tots els pastors i comunitats locals a fer sentir la seva veu en la societat civil  "a pregar i a mobilitzar-se".

Podeu llegir el comunicat sencer, aquí